Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Χρήστος Βουραζέρης: Ξεκίνησε η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ανακοίνωσε χθες την έναρξη λειτουργίας του νέου ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων Covid-19, με το οποίο θα στηρίξει την χρηματοδότηση μικρομεσαίων αλλά και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας από το τραπεζικό μας σύστημα.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν την αίτηση τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες μέσω του πληροφοριακού συστήματος κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis.

Το νέο αυτό χρηματοοικονομικό εργαλείο θα χρηματοδοτήσει την αγορά με νέα δάνεια ύψους 7δις ευρώ, παρέχοντας ποσοστό εγγύησης για κάθε δάνειο επιλέξιμης επιχείρησης, που ανέρχεται σε 80%.

 Η εγγύηση αφορά νέα δάνεια που θα χορηγηθούν έως και 31 Δεκεμβρίου 2020, τακτής λήξης και διάρκειας έως 5 έτη.

Δικαιούχοι χρηματοδότησης είναι όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών – κτηνοτροφικών – μελισσοκομικών – αλιευτικών επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι πιστοληπτικά αποδεκτές, που δεν είναι προβληματικές και δεν έχουν δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη του τριμήνου.

 Επίσης, δεν θα πρέπει να εμφάνισαν δυσμενή συναλλακτική συμπεριφορά στην αποπληρωμή των οφειλών τους σε προηγούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης είναι το διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους της επιχείρησης για την χρήση 2019 ή το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά τη χρήση 2019.

Μετά από τεκμηρίωση και βάση αιτιολόγησης του σχεδίου που καθορίζει τις ανάγκες ρευστότητας, το ποσό του δανείου αναπροσαρμόζεται ανάλογα.

Τέλος, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι υπό ίδρυση ή νεοσύστατες επιχειρήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες, είμαστε στη διάθεση σας.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!