Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Χριστουγεννιάτικο Σεμινάριο Φέλτινγκ με την Αγγελική Καραμπογιά

unnamed

Η αγαπημένη μας Αγγελική Καραμπογιά (Philosopher’s Joke) και το φέλτινγκ έρχεται πάλι στην Άνδρο!

Αυτή τη φορά θα μας βάλει απο νωρίς σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση με νέες ιδέες! Κατασκευάστε μόνοι σας τα δώρα σας και στολίστε το σπίτι σας με χειροποίητα στολίδια από φυσικά υλικά.
– Κόσμημα με συνδυασμό υλικών (μαλλί, αλυσίδα)
– Χριστουγεννιάτικο Στεφανάκι
– Μπάλες για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες. 

Κόστος: 45€. Στη τιμή συμπεριλαμβάνετε το κόστος των υλικών (θα πάρετε μαζί σας ότι φτιάξετε) και 16% ΦΠΑ.
Για τα εγγεγραμμένα μέλη το κόστος θα είναι 40€. 
Ειδικές τιμές για ανέργους.

Για κρατήσεις θέσεων με κατάθεση όλου του ποσού έως 4/11, ισχύει έκπτωση 20% (τελική τιμή 36€).

Ωράριο σεμιναρίου: Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων για κάθε τμήμα είναι περιορισμένος, θα γίνουν 2 τμήματα.

Επιλέγετε

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 18:00-22:00
ή
Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 10:00-14:00

Τόπος διεξαγωγής: Άνδρος Κοινσεπ, Όρμος Κορθίου Άνδρου.

Πληροφορίες / Κρατήσεις 6936120078

Τι είναι το Φέλτ; (Κετσές, σαν να λέμε wool felt.)

   “Ισως το μακροβιότερο ύφασμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ανακαλύφθηκε τυχαία από την ανάγκη του ανθρώπου να προφυλαχθεί από τα στοιχεία της φύσης, τυλίγοντας γύρω από το σώμα του το τρίχωμα των ζώων.  Αυτά με τον καιρό τρίβονταν, συμπιέζονταν και τελικά γίνονταν ένα σώμα, κάτι σαν τη τσόχα όπως την ξέρουμε σήμερα.
   Τόσο απλά, τόσο φυσικά. Βλέπεις ο κόσμος εν τη γενέσει του κιόλας, αποτελούσε την μεγαλύτερη υπερ-αγορά προκειμένου να καλύψει ο άνθρωπος τις βασικές του ανάγκες. “Ο,τι χρειαζόταν το έβρισκε στη φύση, χρησιμοποιώντας το μυαλό του και κάποιες τεχνικές, οι οποίες σε βάθος χρόνου εξελίσσονταν.
   Οι αρχαίοι “Ελληνες, οι Ρωμαίοι καθώς και οι Τούρκοι γνώριζαν την τεχνική του κετσέ, αφού υπάρχουν ευρήματα από τον 5ο αιώνα π.χ. που μαρτυρούν την αρκετά εξελιγμένη τεχνική εφαρμοσμένη σε στρατιωτικές στολές για προστασία από το κρύο, αλλά και τα αιχμηρά βέλη. Στα νεότερα χρόνια όμως στα ελληνικά χωριά, όπου εκτρέφονταν πρόβατα, οι γυναίκες προτιμούσαν να γνέθουν το μαλλί και να υφαίνουν με το νήμα διάφορα χρηστικά αντικείμενα, τα οποία ακόμη και σήμερα αρκετοί από εμάς φυλάμε σαν οικογενειακά κειμήλια.
   Οι Σκανδιναβοί επίσης έχουν μεγάλη παράδοση στο felt, λογικό καθώς για τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που βιώνουν, το ολόμαλλο ύφασμα αποτελεί τον πιο ζεστό τρόπο αντιμετώπισης του κρύου. Το ίδιο και οι Μογγόλοι οι οποίοι επεξεργάζονται άριστα το μαλλί και το χρησιμοποιούν ακόμη και για να μονώνουν τις καλύβες τους απ’άκρη σε άκρη.
   Το μαλλί αποτελεί τον πιο υγιεινό τρόπο για να ντυθεί κάποιος όταν εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά παράλληλα λειτουργεί ως ένα από τα καλύτερα ισοθερμικά για όλες τις εποχές. Είναι φυσικό υλικό με πολύ καλές θερμαντικές ιδιότητες, αφού στις ίνες του κρύβονται θύλακες αέρα που διατηρούν την θερμοκρασία του σώματος ζεστή ακόμη κι όταν βρέχεται, αφήνοντας ταυτόχρονα το δέρμα να απελευθερώνει την υγρασία του, αυτό που λέμε να «αναπνέει». Επίσης το μαλλί χρησιμοποιείται και στην μόνωση των σπιτιών αφού οι υγροσκοπικές του ίνες απορροφούν μεγάλα ποσοστά υγρασίας  (θερμότητα προσρόφησης), κρατώντας δροσιά το καλοκαίρι και θερμότητα το χειμώνα.
   Ανάλογα με την ποιότητα τα μαλλιά χωρίζονται σε κατηγορίες, με πιο διαδεδομένα το πρόβειο, το Μερινό (πρόβατο ράτσας Μερινό) και το Κασμίρ (κατσίκα ράτσας Κασμίρ). “Ολα διατηρούν τις ίδιες ιδιότητες σε αναλογίες, με το Κασμίρ να κατέχει την θέση του πιο πολυτελούς, αφού προέρχεται από τις λεπτότερες τρίχες με την πιο απαλή υφή της κατσίκας κασμίρ. Το Μερινό επίσης έχει καταγραφεί ως ευεργετικό υλικό για μωρουδιακά ρούχα και αξεσουάρ, γιατί οι φυσικά μαλακές του ίνες ηρεμούν το μωρό όταν έρχονται σε επαφή με το ευαίσθητο δέρμα του, κρατώντας το στεγνό και σε ισορροπημένη θερμοκρασία.
   Αυτό το φυσικό υλικό λοιπόν προσφέρει τις πολύτιμες ιδιότητές του, σε όποιον θέλει να τις αξιοποιήσει προς τέρψιν και όφελος. Το προβατάκι, εύκολο να το βρει κανείς στην ελληνική επαρχία (ακόμη ευτυχώς), είναι μια καλή αρχή για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν. Σου λέω με σιγουριά ότι θα το αγαπήσεις, γιατί είναι μέρος της φύσης. Και η φύση πάνω απ’όλα είναι αγάπη για τον άνθρωπο.
(πηγή:http://philosophers-joke.blogspot.gr/2013/01/wool-felt.html )

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!