Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Δ. Λοτσάρης για ΣΑΤΑ Γαυρίου: Τα χρήματα μετακινήθηκαν «εσωτερικά» για να καλύψουν ανάγκες του Δ.Δ.

IMG_1331B

«Τα χρήματα μετακινήθηκαν «εσωτερικά» για να καλύψουν ανάγκες του Δ.Δ. Γαυρίου αφού και ο Κάτω Άγιος Πέτρος ανήκει στο Γαύριο. Τα χρήματα δεν έφυγαν από το Γαύριο», ξεκαθαρίζει σε απαντητική επιστολή του ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νίκο Χέλμη, αναφορικά με τα χρήματα που αφαιρέθηκαν από τη ΣΑΤΑ.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει πως πράγματι μειώθηκαν συγκεκριμένοι κωδικοί από τη ΣΑΤΑ της Κοινότητας, ωστόσο όπως ο ίδιος τονίζει ενισχύθηκε με τον τρόπο αυτό ο κωδικός για την Περιβαλλοντική –  υδραυλική μελέτη για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου.

Αναλυτικότερα η επιστολή όπως δημοσιεύθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Λοτσάρη σε Μέσο Κοικνωνικής Δικτύωσης:

Προς: Νικόλαο Χέλμη
Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Γαυρίου

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την 88/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πράγματι μειώθηκαν οι κάτωθι κωδικοί:
25.7135.0010 Προμήθεια υδραυλ. Υλικών ΤΚ Γαυρίου κατά 3.076,41€
Και
25.7135.0009 Προμήθεια σωλήνων ΤΚ Γαυρίου κατά 11.500,00€
Και ενισχύθηκε ο κωδικός :
25.7413.0001 Περιβαλλοντική και υδραυλική μελέτη για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία αφού η κ. Τασούλα Μαμάη και ο κ. Αντώνης Αντώνογλου καταψήφισαν.

Μετά τα ανωτέρω:

-Είναι σαφές κ. Πρόεδρε ότι τα χρήματα μετακινήθηκαν «εσωτερικά» για να καλύψουν ανάγκες του Δ.Δ. Γαυρίου αφού και ο Κάτω Άγιος Πέτρος ανήκει στο Γαύριο. «Τα χρήματα δεν έφυγαν από το Γαύριο».

-Για μας η ολοκλήρωση της μελέτης της ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου αποτελεί προτεραιότητα, το ίδιο είμαστε βέβαιοι ότι αποτελεί και για σας. Δεν αποτελεί όμως προτεραιότητα για την κ. Τασούλα Μαμαή και τον κ Αντώνη Αντώνογλου οι οποίοι καταψήφισαν την αναμόρφωση χωρίς να υποβάλουν συγκεκριμένη αντιπρόταση για το πώς θα πληρωθεί ώστε να συνεχιστεί η εν λόγω μελέτη. Θα περιμένουμε, κ. Πρόεδρε, επίσης να ερωτηθούν από σας με δημόσια επιστολή σας οι 2 ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι για την άρνηση τους να προχωρήσει η ύδρευση του Κάτω Αγίου Πέτρου.
-Στον προϋπολογισμό υπάρχουν επίσης οι κωδικοί:
25.6662.0007 Προμήθεια υδραυλικών υλικών Υδρούσας, με υπόλοιπο 9.017,00€
25.6662.0013 Προμήθεια σωλήνων Υδρουσας, με υπόλοιπο 7.500,00€
63.6662.0010 Υλικά συντήρησης επισκευής 5.000,00€

Άρα υπάρχουν χρήματα για την περιοχή της Υδρούσας στον τομέα της Ύδρευσης.

Να σημειωθεί όμως ότι η διοίκηση Σουσούδη έχει εξαντλήσει για την περιοχή της Υδρούσας το όριο της απευθείας ανάθεσης των 24.800,00€. Τούτο σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους οποιαδήποτε προμήθεια υλικών θα πρέπει να γίνει με την διαδικαΣσία διαγωνισμού, μελέτης κτλ.

-Οι υπηρεσίες του Δήμου τόσο για εσάς όσο και για όλους τους Προέδρους είναι πάντα στην διάθεσή σας να σας δώσουν οποιαδήποτε ενημέρωση επιθυμείτε.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Γνωρίζω την δική σας την αγάπη για την περιοχή του Γαυρίου , καθώς και των υπολοίπων μελών της Τοπικής Κοινότητας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να αδικηθεί κανένα δημοτικό διαμέρισμα σε βάρος κάποιου άλλου. Και αυτό δεν αφορά μόνο το Γαύριο αλλά όλο το Νησί.

Σας προτείνω, δε, να ενημερώνεστε από τις υπηρεσίες του Δήμου, για οποιαδήποτε απορία, οι οποίες είναι πάντα στην διάθεσή σας.

Θα αποδειχθεί, δε, πολύ καλό για το μέλλον του Νησιού μας να απομονώσουμε φωνές που λένε ….. «την μισή αλήθεια» με σκοπό να κάνουν απλά αντιπολίτευση.

Μαζί θα προχωρήσουμε, κ. Πρόεδρε, για ένα καλύτερο Γαύριο.
Πάντα στην διάθεση σας,

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δημήτριος Λοτσάρης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!