Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

ΔΕΗ: Μειώνονται οι εκπτώσεις στην πληρωμή ρεύματος, μέχρι τέλος Μαΐου τα δικαιολογητικά για αγροτικό

αρχείο λήψης

Από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10%, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ. Από την ίδια ημερομηνία η έκπτωση για την προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωσης που είναι σήμερα 6% θα διαμορφωθεί σε 4%. Από την άλλη η εισπρακτική εταιρεία, που έχει βάλει η επιχείρηση για να εισπράξει τις οφειλές της, αναφέρει ότι για μικρά χρέη (κάτω από 1.000 ευρώ) δεν μπορεί να κάνει ρύθμιση οφειλών η ΔΕΗ.

Πάντως την ίδια στιγμή η επιχείρηση «πανηγυρίζει» επειδή δεν έγιναν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Θυμίζουμε ότι έως το τέλος Μαΐου του 2019 είναι η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη διατήρηση του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου από τους εκάστοτε δικαιούχους.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του σήμερα (19/03/2019) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των Δικαιωμάτων εκπομπών Co2.

Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της Έκπτωσης Συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. 

Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΔΕΗ να περιορίσει την έκπτωση συνέπειας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε: «Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις που κάνει στους πελάτες της στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Είναι 100% δική της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Την κυβέρνηση την αφορά η τιμή του ρεύματος. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος, κι αυτό είναι κυβερνητική ευθύνη».

Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

Πηγή: http://www.agrotypos.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!