Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα δημοκρατίας αλλά κρίσης και απόφασης του δημοτικού συμβουλίου μέσα σε διαφανή δημοκρατικά πλαίσια», απαντά στο Ν. Θεολόγου ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θ. Σουσούδης – Ασκεί σκληρή κριτική για την κατάντια των οικονομικών του Δήμου και τα Διοικητικά κενά που άφησε πίσω της η τέως Δημοτική Αρχή

sousoudis 4

Σκληρή κριτική στον τρόπο που διοικήθηκε το νησί επί ημερών του κ. Θεολόγου και της τέως Δημοτικής Αρχής ασκεί ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, απαντώντας στην σχετική επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «Ανδριακή Ενότητα» περί αποκλεισμού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τα όργανα Διοίκησης του Δήμου .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δήμαρχος, η πολιτική που επέβαλε  ο κ. Θεολόγου και ο τρόπος που άσκησε εξουσία δεν άφησαν κανένα περιθώριο ανάπτυξης στο νησί, ενώ επισημαίνει πως η ακατάστατη οικονομική διαχείριση τα προηγούμενα χρόνια, τον οδεύει το Δήμο σε επιτήρηση με καταστροφικές συνέπειες για την Άνδρο. 

Επιπλέον ο κ. Σουσούδης δεν παραλείπει να αναφερθεί στα διοικητικά κενά που άφησε πίσω της η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας πως τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη δεν υπάρχει Οργανισμός στο Δήμο με συνέπεια να μην μπορεί να ζητηθεί η ενίσχυση των υπηρεσιών σε προσωπικό και να μην μπορούν να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. 

Αναφορικά με το κάθε αυτό ζήτημα που θίγει ο κ. Θεολόγου στην επιστολή του ο Δήμαρχος Άνδρου ξεκαθαρίζει πως ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες και νόμιμες διαδικασίες και συνεπώς δεν υφίστανται  κανένα θέμα δημοκρατίας αλλά κρίσης και απόφασης του δημοτικού συμβουλίου μέσα σε διαφανή δημοκρατικά πλαίσια.

Συγκεκριμένα η απάντηση του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη έχει ως εξής: 

Αν και τα προβλήματα, που έχουν σωρευθεί  στον  Δήμο Άνδρου δεν μου  αφήνουν περιθώρια για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις εν τούτοις είμαι υποχρεωμένος απέναντι στους πολίτες της Άνδρου, που με εμπιστεύθηκαν,  να απαντήσω  στο σχετικό δημοσίευμα του Κου  Νικολάου Καπετάν Θεολόγου.

Η  πολιτική που επέβαλε  ο κ. Θεολόγου και ο τρόπος που άσκησε εξουσία δεν άφησαν κανένα περιθώριο  ανάπτυξης στο νησί μας. Ουσιαστικά « έβγαλε την Άνδρο από τον χάρτη των Κυκλάδων».

 Αυτή τη στιγμή από την ακατάστατη  οικονομική διαχείριση του Δήμου Άνδρου  κινδυνεύουμε να μπούμε ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ με καταστροφικές συνέπειες για το νησί μας.

Για τα διοικητικά απλά  να  θυμίσω  πως, σήμερα, μετά μια ολόκληρη  τετραετία  διοίκησης δεν υπάρχει οργανισμός για τον Δήμο Άνδρου. Συνεπώς δεν μπορούμε ακόμα να ζητήσουμε θέσεις προσωπικού που μας λείπουν και έχει ανάγκη ο Δήμος.  Ένας οργανισμός που έπρεπε να είχε δημιουργηθεί από τον πρώτο χρόνο της διοίκησης του.
Δεν είναι τυχαίο άλλως τε πως πολλοί από το προσωπικό βγήκαν πρόωρα σε σύνταξη και άλλοι παραιτήθηκαν.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας ήταν εντελώς (ίσως σκόπιμα) ανοργάνωτες.
Κάθε έννοια δημοκρατίας, που τώρα εμφανίζεται υπέρμαχος,  είχε εντελώς καταλυθεί αφού ο κ. Θεολόγου ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου  αγνοούσε  όλα τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα μας  για σύγκλιση εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου, προκαλώντας έτσι και ανάλογες  συστάσεις από την περιφέρεια. Επιπλέον πλήθος αιτημάτων παρέμειναν αναπάντητα, αιτημάτων που αφορούσαν σοβαρότατα θέματα της  Άνδρου αγνοώντας την μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση.

 Όλα τα μεγάλα προβλήματα της Άνδρου έχουν παραμείνει άλυτα και οι υποδομές που κληρονομήσαμε είναι ανύπαρκτες.

Τέλος ως προς τα σημεία της επιστολής που αφορούν την σύσταση επιτροπών  ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες. Όλα τα μέλη τους ορίστηκαν μετά από ψηφοφορίες ακριβώς όπως  προβλέπει ο νόμος.

Ας καταλάβει λοιπόν ο κ. Θεολόγου πως τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου  έκριναν πως η Άνδρος αρκετά ζημιώθηκε από την κακοδιοίκηση που επέβαλε ο ίδιος. Για τον λόγο αυτόν δεν τον ψήφισε κανένας από την πλειοψηφία ή την ελάσσονα μειοψηφία.

Δεν υφίσταται λοιπόν κανένα θέμα δημοκρατίας αλλά κρίσης και απόφασης του δημοτικού συμβουλίου μέσα σε διαφανή δημοκρατικά πλαίσια.

Η Νέα Δημοτική Αρχή στέκεται δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα του τόπου μας, έχοντας πάντα σαν στόχο το συμφέρον της Άνδρου.

 

Η καταγγελία του κ. Θεολόγου: http://www.androsportal.gr/midrous-stin-dimotiki-archi-ke-tin-parataxi-tou-k-kapaki-exapolii-o-k-nikolaos-theologou-katangelli-pliopsifia-ke-elassona-miopsifia-gia-technito-apoklismo-tis-axiomatikis-antipolitefsis-apo-ta/

Η απάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού “Η Άνδρος της Ζωής μας” κ. Καπάκη: http://www.androsportal.gr/g-kapakis-charaktirismi-tou-k-theologou-mas-afinoun-pantelos-adiaforous-ke-dichnoun-oti-mallon-vriskete-se-trikimia-en-kranio/

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Pingback: Έρχεται νέος Καλλικράτης | Andros Daily News

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!