Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Δέσμευση Στρατούλη σε Νίκο Συρμαλένιο: Σύντομα λύση για όλους τους ασφαλισμένους που υποχρεωτικά εντάχθηκαν στον ΟΑΕΕ αντί για τον ΟΓΑ σε περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια

surma

Στρατούλης: «Υπαρκτό το πρόβλημα. Κινούμαστε για να διορθώσουμε τις αδικίες, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις»

Το υπουργείο εξετάζει την δημιουργία ξεχωριστής ασφαλιστικής κατηγορίας (ισόποσης με αυτής του ΟΓΑ) και την υπαγωγή όλων των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ

Υπαρκτό είναι το πρόβλημα με τους επαγγελματίες που υπάγονταν στον ΟΓΑ και πλέον υπάγονται στον ΟΑΕΕ σε νησιά και περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια και θα δοθεί άμεσα λύση, τόνισε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου.

Η ερώτηση είχε θέμα «Προβλήματα από την υποχρεωτική υπαγωγή στον ΟΑΕΕ ελευθέρων επαγγελματιών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ σε περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια». Ο Νίκος Συρμαλένιος ανέλυσε το ιστορικό και τα προβλήματα που έχουν εγκλωβίσει και έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες μικροεπαγγελματίες σε περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια, οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν να χρωστούν αρκετές χιλιάδες ευρώ στον ΟΑΕΕ, και μάλιστα με πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ πλήρωναν κανονικά το ασφαλιστικό τους ταμείο. Με την επίκαιρη ερώτηση, ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος και αν εξετάζει να δημιουργηθεί μια άλλη ασφαλιστική κατηγορία για αυτές τις περιπτώσεις.

Στην απάντησή του ο κ. Στρατούλης  αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι σύντομα και κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων, θα δοθεί λύση στην ταλαιπωρία όλων αυτών των επαγγελματιών. Τόνισε επίσης ότι το υπουργείο εξετάζει την δημιουργία ξεχωριστής ασφαλιστικής κατηγορίας (με ισόποση ασφαλιστική εισφορά με αυτή του ΟΓΑ) και την υπαγωγή όλων των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ.

Στη συζήτηση, ο κ. Συρμαλένιος έθεσε και το ερώτημα της έλλειψης προσωπικού των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ στα νησιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι επαγγελματίες της Σαντορίνης ή της Πάρου για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να μετακινούνται στη Νάξο, όπου μόλις δύο υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι για χιλιάδες επιχειρήσεις. Ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι σύντομα ολοκληρώνεται διαγωνισμός για προσλήψεις συμβασιούχων στον ΟΑΕΕ στο σύνολο της Ελλάδας και θα γίνουν προσπάθειες να υπάρξει ενίσχυση και στις Κυκλάδες.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Συρμαλένιου στο παρακάτω link:

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!