Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Διαχώρισε την θέση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος από την διαφαινόμενη κατανομή των πόρων του ΠΑΑ 2014 – 2020 στις Περιφέρειες

ΕΝΠΕ

Η πλήρης διάσταση απόψεων στους κόλπους της ΕΝΠΕ, αποτυπώθηκε στη σημερινή, υψηλών τόνων, συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνεδρίασης του οργάνου την περασμένη εβδομάδα, αποτυπώθηκε η πλήρης διάσταση των απόψεων, μεταξύ των μελών της ΕΝΠΕ, σχετικά με τα κριτήρια κατανομής των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014 – 2020) στις Περιφέρειες, μετά και την δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστού ότι ουδέποτε η ΕΝΠΕ συμφώνησε στην προτεινόμενη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατανομή.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, μετά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που διεξήχθη χθες στη Λέρο, μετέβη στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΝΠΕ που είχε οριστεί για σήμερα, Τετάρτη, ειδικά για το θέμα, μετά από αίτημα των Περιφερειαρχών που έκριναν ότι η κατανομή των πόρων του ΠΑΑ έγινε με κριτήρια που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη στρέβλωση.

Στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ, ουσιαστικά αποτυπώθηκε η διάσταση των απόψεων, με τους Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, να υποστηρίζουν σθεναρά  ότι η γεωγραφική κατανομή των πόρων του Προγράμματος θα πρέπει να υπακούει σε μια συνολική και όχι αποσπασματική λογική, δηλαδή, να διατηρείται η ισορροπία μετά και την προσμέτρηση των πόρων που θα κατευθυνθούν στις Περιφέρειες της χώρας μέσα από τα μεταφερόμενα και συνεχιζόμενα έργα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (2007 – 2013) και όχι μόνο από τους εκχωρούμενους πόρους.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος διαχώρισε κάθετα τη θέση του από την πρόταση κατανομής που κατέθεσε το Υπουργείο και διευκρίνισε πως το Νότιο Αιγαίο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προσυπογράψει μια απόφαση που αδικεί κατάφωρα τους νησιώτες, τους στερεί την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα χώρο ίσων ευκαιριών και ταυτόχρονα τους προσβάλλει με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της «δίκαιης κατανομής».

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!