Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Διαδικτυακός Όμιλος Ρητορικής Λέσχης Ανδρίων για μαθητές Λυκείου

Λέσχη Ανδρίων, σεβόμενη τις ιδιαίτερες συνθήκες της δημόσιας υγείας και συνεχίζοντας τη παράδοση της Ρητορικής Τέχνης στο νησί της Άνδρου, ξεκινά νέο κύκλο ρητορικών συναντήσεων για μαθητές Λυκείου, διαδικτυακά με σκοπό την συμμετοχή των μαθητών σε διεθνείς ρητορικούς αγώνες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους αγώνες, το Φιλολογικό Τμήμα της Λέσχης Ανδρίων, δημιουργεί Διαδικτυακό Όμιλο Ρητορικής – «Andrion Club e-debate«, στο οποίο είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Άνδρου.

Η συμμετοχή τους στον διαδικτυακό όμιλο, εκτός από βεβαίωση συμμετοχής – χρήσιμη για το βιογραφικό των μαθητών – τους εξασφαλίζει την συμμετοχή στους προαναφερθέντες αγώνες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται από έμπειρους εμψυχωτές της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και μέλη της Ερευνητικής Παιδαγωγικής Ομάδας «Σείριος», τα Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννοήσεως.

Για δηλώσεις συμμετοχήςinfo@andrioclub.gr & https://www.facebook.com/andrionclub
Στις διαδικτυακές συναντήσεις ευπρόσδεκτοι είναι και εκπαιδευτικοί του νησιού μας οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στην ρητορική και δημοκρατική παιδεία και να λάβουν ιδέες για τις τάξεις τους.

Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2021. Προβλέπεται, σε πρώτο στάδιο, η διεξαγωγή προκριματικών αγώνων σε τοπικό επίπεδο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Χώρα Άνδρου) και σε δεύτερο στάδιο τελικών, στην Αθήνα, για εφήβους (16-18 ετών). Εάν δεν επιτρέψουν οι συνθήκες, λόγω Covid-19, τις μετακινήσεις (Σαββατοκύριακα), οι αγώνες έχει προβλεφθεί να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.
Η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί εκπαιδευτική καινοτομία, καθώς συνδυάζει την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που οι μαθητές μπορούν να αξιοποιούν τόσο εντός όσο και εκτός του μαθησιακού περιβάλλοντος. Μέσα από μια τέτοια μεθοδολογία προάγεται η ικανότητα έκφρασης μπροστά σε κοινό, η συνεργασία με άλλους μαθητές, ο αλληλοσεβασμός και η εξοικείωση με τον δημοκρατικό διάλογο και την βιωματική εκπαίδευση.

Το προαναφερθέν πρόγραμμα, ως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανταποκρίνεται πλήρως στην φιλοσοφία της Λέσχης Ανδρίων και θα αποτελέσει μία ακόμη παγκόσμια διάκριση για τους μαθητές μας. Επιτυγχάνεται έτσι η δημιουργία μιας κοινωνίας πολιτών, μιας κοινωνίας που μετέχει στα κοινά και έχει άκρες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά στο νησί μας.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!