Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

«Διαλύεται» ο τουρισμός – 20 επιβάτες ταξίδεψαν τη Δευτέρα για Δυτικές Κυκλάδες!

77a8e9667fe9dc9601c68b71c39d65b7_XL

Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά στις τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά στα νησιά, καθώς οι ακυρώσεις από εσωτερικό και εξωτερικό είναι απανωτές

– Πρόβλημα και με τα αεροπορικά εισιτήρια μετά τις ανακοινώσεις της Ryanair και της IATA

Μόλις 20 ήταν οι επιβάτες στο πλοίο της γραμμής για Δυτικές Κυκλάδες τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα μετά την επιβολή capital controls στις αναλήψεις και το κλείσιμο των τραπεζών. Ήταν η προτελευταία μέρα του Ιουνίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, κι όμως οι επιβάτες προς Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο, Κίμωλο και Μήλο ήταν ελάχιστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου επιχειρήσεων επιβατηγού ναυτιλίας. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν για την επόμενη μέρα, την Τρίτη, να προγραμματιστεί και να εκτελεστεί μόλις ένα δρομολόγιο προς τα νησιά αυτά από τον Πειραιά. 

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το αποτέλεσμα της μείωσης κατά 50% των κρατήσεων στη ναυτιλία διαδέχονται οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία και τα δωμάτια, ενώ και στον τομέα αυτό, ταξιδιώτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό αναβάλλουν, αν όχι ματαιώνουν τις διακοπές τους. Η έλλειψη ρευστού και οι κλειστές τράπεζες εξάλλου εμποδίζουν κάποιον που είχε οργανώσει τις καλοκαιρινές του διακοπές να τις πραγματοποιήσει, με αποτέλεσμα και αυτοί να μην ταξιδεύουν τελικά για τα νησιά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!