Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Διαμαρτυρία Επάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη για την μετατροπή του Υποκαταστήματος Τράπεζας Πειραιώς Γαυρίου σε Πρακτορείο

PicMonkey Collage

Κύριε Πρόεδρε,

Με αίσθημα αγανάκτησης και πικρίας πληροφορηθήκαμε ότι από σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, η Τράπεζα Πειραιώς στο Γαύριο περιορίζει τον κύκλο των εργασιών της και μετατρέπεται από Υποκατάστημα σε Πρακτορείο που θα λειτουργεί μόνο δύο φορές την εβδομάδα!

Το υποκατάστημα του Γαυρίου βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού και είναι το μοναδικό στην Δημοτική Ενότητα Υδρούσας, την κατεξοχήν τουριστική περιοχή της Άνδρου, με τις περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό (Ξενοδοχεία, καταλύματα, καφέ – εστιατόρια, κοσμικές παραλίες).

Η Δ.Ε. Υδρούσας περιλαμβάνει 10 Τοπικές Κοινότητες και την Δημοτική Κοινότητα Μπατσίου την πλέον τουριστική περιοχή του νησιού. Ο αριθμός των κατοίκων υπερβαίνει τους 4000, ενώ την περίοδο του καλοκαριού που η επισκεψιμότητα του λιμανιού αυξάνει σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που συναλλάσσονται με την Τράπεζα πολλαπλασιάζεται, κυρίως κατά την άφιξη και αναχώρηση από το νησί.

Η σκέψη για κατάργηση του παραπάνω υποκαταστήματος θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Δ.Ε. Υδρούσας. Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Κυκλάδες, και όλες οι τράπεζες, πλην του εν λόγω υποκαταστήματος, βρίσκονται στην Χώρα, που σημαίνει ότι κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάζονται να διανύσουν μια απόσταση 36 χιλιομέτρων για την τραπεζική τους εξυπηρέτηση. Επιπροσθέτως το υποατάστημά σας στο Γαύριο, είναι άμεσα προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες συναλλασσομένων, ενώ στην Χώρα που βρίσκεται εντός του παραδοσιακού οικισμού η πρόσβαση στα ΑΜΕΑ γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την άμεση ανάκληση της απόφασής σας και την συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστημάτος όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Με τιμή

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!