Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Διαμαρτυρία Επάρχου Άνδρου για το κλείσιμο της Πειραιώς στη Χώρα

Την έντονη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Χώρα, εξέφρασε με επιστολή του προς τα στελέχη της Τράπεζας, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας για το κλείσιμο καταστήματος στην Χώρα Άνδρου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε – Διοικητικό συμβούλιο,

Η διοίκηση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  αποφάσισε αιφνιδιαστικά και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, το κλείσιμο του καταστήματος στην Χώρα της Άνδρου, γεγονός το οποίο δυστυχώς ενισχύει την αποδυνάμωση και υποβάθμιση της Άνδρου, καθώς γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και συνταξιούχων.

Δια της παρούσας επιστολής, και εκπροσωπώντας τους πολίτες της Άνδρου, επιτρέψτε μου να εκφράσω την πλήρη αντίθεση και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, σε αυτή σας την απόφαση.

Θα ήθελα επίσης να σας εκφράσω την αγανάκτηση και πικρία των συνδημοτών-πελατών της Τράπεζας Πειραιώς, και ταυτόχρονα τη δική μου διαμαρτυρία για  την απόφασή σας, η οποία έχει άμεσες επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία.

Το κατάστημα στην Χώρα της Άνδρου, πρωτεύουσας του νησιού, πέραν των επαγγελματιών εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ατόμων της τρίτης ηλικίας αλλά και ευπαθών ομάδων, οι οποίοι αδυνατούν να καταφύγουν σε συναλλαγές μέσω internet. Στην περίπτωση που αυτό κλείσει, θα υπόκεινται πλέον σε μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους, διότι καλούνται να μεταβαίνουν με συγκοινωνία στο κατάστημα του Γαυρίου Άνδρου που απέχει 40χλμ.

Να υπενθυμίσω ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και όλοι οι συνταξιούχοι αγρότες του νησιού, ήταν αυτοί που πρώτοι μετέφεραν τις συντάξεις τους σε λογαριασμούς του εν λόγω καταστήματος όταν αυτό λειτουργούσε ως Αγροτική Τράπεζα.

Άλλη μια σοβαρότατη αιτία αναστάτωσης και δυσκολίας που θα έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος της Τράπεζάς σας, είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής, δεκάδες επιχειρήσεις και  εργαζόμενους και εκατοντάδες τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά συνέπεια,  η κατάργηση του  τραπεζικού καταστήματος θα φέρει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στην ανάπτυξη της περιοχής.

 Τέλος, συνυπολογίζοντας τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις του νησιού, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, ότι μας οδηγείτε στο να σταθμίσουμε και εμείς ως τοπική κοινωνία τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και να εξυπηρετηθούμε από άλλα τραπεζικά ιδρύματα της περιοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για τους άνωθεν κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, παρακαλούμε όπως αναστείλετε την εν λόγω απόφαση και να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Χώρας Άνδρου και της ευρύτερης περιοχής με 30 και πλέον οικισμούς. Με αυτό τον τρόπο, θα ενισχύσετε τον κοινωνικό χαρακτήρα της τράπεζάς σας, ο οποίος υποβαθμίζεται με το κλείσιμο του καταστήματος.

Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!