Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Διευκρινήσεις ζητάνε οι Γεωπόνοι από το ΥπΑΑΤ για τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

A veteran farmer rides his aging orange tractor into corn fields surrounding Kutztown PA, as he prepares a harvest for sileage. 2007-10-14.

A veteran farmer rides his aging orange tractor into corn fields surrounding Kutztown PA, as he prepares a harvest for sileage. 2007-10-14.

Διευκρινήσεις στο κείμενο της Προδημοσίευσης του Υπομέτρου 6.1 «Νέοι Αγρότες», που έγινε στις 20/4/2016, ζητά με επιστολή που απέστειλε στο ΥπΑΑΤ ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Μπαγινέτας, «ζητάμε περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια ένταξης (βαθμολογία) για να μπορούμε να ενημερώνουμε σωστά τους υποψήφιους νέους αγρότες. Θα έπρεπε το ΥπΑΑΤ να «πιέσει» τις Περιφέρειες να ανακοινώσουν τα κριτήρια και στη συνέχεια να προχωρήσει στην Προδημοσίευση. Χωρίς τα συγκεκριμένα κριτήρια δεν είναι εφικτή η εκτίμηση της βαθμολογίας, έτσι ώστε να γνωρίζει ο υποψήφιος εάν συμπληρώνει την ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία για την ένταξή του στο πρόγραμμα».

Και προσθέτει: «Επιπλέον στα δηλωθέντα αγροτεμάχια έχουν προσδιοριστεί τα βασικά δικαιώματα ενίσχυσης το 2015 με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιπτώσεις, να απαιτείται Μεταβίβαση Δικαιωμάτων, εφαρμογή όμως η οποία ακόμη δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα».

Επίσης ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας ζητά την περαιτέρω μείωση στο ελάχιστο όριο βαθμολογίας (45/100 μόρια) που οφείλει να συμπληρώσει ο υποψήφιος δικαιούχος για να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο «αν και υπάρχει μείωση σε σχέση με το πρόγραμμα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου παρόλα αυτά ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων μόνιμων κατοίκων πεδινής περιοχής αδυνατούν με τις καλύτερες επιχειρηματικές επιλογές να συμπληρώσουν την ελάχιστη βαθμολογία».

Ακόμη επισημαίνει ότι «το προηγούμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών είχε δεκαετή δέσμευση (για δέκα χρόνια ήταν υποχρεωμένος ο Νέος Αγρότης να έκανε την αγροτική του δραστηριότητα). Τώρα υπάρχει μόνο η υποχρέωση 3-4 χρόνων για την υλοποίηση του προγράμματος».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή των γεωπόνων

Πηγή: http://www.agrotypos.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!