Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Διεθνές Συνέδριο «Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές και Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα»

1a463961f4f6b1500b2f25b13d15abae_XL

  • Ημερομηνία Έναρξης:Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016
  • Ώρα Έναρξης:09:00
  • Τοποθεσία:Πειραιάς
  • Διεύθυνση:Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά
  • Κατηγορία:Ημερίδα
  • Ημερομηνία Λήξης:Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016
  • Ώρα Λήξης:18:00

Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου και Ιονίου – ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) και το Δήμο Πειραιά διοργανώνουν το διεθνές συνέδριο «Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές και Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» στις 10-11 Μαρτίου 2016 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Το συνέδριο θα συγκεντρώσει υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στο τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, λιμενικές αρχές και εκπροσώπους από το χώρο της ναυτιλίας και της βιομηχανίας, πανεπιστήμια, επιμελητήρια και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Κεντρικό στόχο του συνεδρίου αποτελεί η ανάδειξη του ζωτικού ρόλου των λιμένων και της ναυτιλίας στη χάραξη μιας αναπτυξιακής στρατηγικής στον Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό χώρο, η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στη δραστηριοποίηση υφιστάμενων αλλά και νέων, αναδυόμενων οικονομικών υποκειμένων. Η στρατηγική αυτή βασίζεται στην ενσωμάτωση έξυπνων και πράσινων τεχνολογιών και πολιτικών στις υποδομές, τις θαλάσσιες μεταφορές και τα logistics. Ταυτόχρονα, το συνέδριο θα αναλύσει τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά ως προς το σχεδιασμό, τη διαχείριση και τη λειτουργία των λιμενικών τους υποδομών και τις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ τους και με την ηπειρωτική χώρα. Προκλήσεις που είναι ωστόσο κρίσιμο να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και εδαφική συνοχή των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών. Ταυτόχρονα το συνέδριο θα αναδείξει τις ιδιαίτερες και σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες δυνατότητες των νησιών να φιλοξενήσουν στο έδαφός τους τέτοιες καινοτόμες τεχνολογίες. Η προσέγγιση αυτή αποτελεί μέρος της Στρατηγικής για τα Έξυπνα Νησιά, η οποία προκρίνει την αποδοτική διαχείριση των φυσικών πόρων και υποδομών για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών και παράκτιων περιοχών, ενώ συνάδει και με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενέργεια και τη Γαλάζια Ανάπτυξη.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο συνέδριο συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής πατώνταςεδώ.

Πρόγραμμα Συνεδρίου
Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής
Συμμετέχοντες Ομιλητές

epixeiro.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!