Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Διήμερο επαφών και συναντήσεων εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Μπιζά στη Άνδρο

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στην Άνδρο το διήμερο 2 και 3 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων, Κώστας Μπιζάς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων – πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ασφάλεια των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, την ενίσχυση των Δομών Υγείας και την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την διαχείριση της πανδημίας Covid – 19.

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στον Δήμο Άνδρου όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Άνδρο Δημήτρη Λοτσάρη και τον Αντιδήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Γιαννίση.

Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της Π.Ε. Άνδρου όπου είχε συναντήσεις εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη και με τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Μονάδας κ. Μανώλη Ψυχάλη.

Η Περιφέρεια ασκεί εποπτικό έλεγχο στα γηροκομεία – οίκους ευγηρίας και για τον παραπάνω λόγο συζήτησε με τον κ. Ψυχάλη για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται από την Διοίκηση και τους εργαζομένους ώστε να προστατευτούν οι διαβιούντες γέροντες στην Μονάδα οι οποίοι αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα της κοινωνίας μας.

Τέλος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη και τον Αντιδήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Γιαννίση , πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κ.Υ. Άνδρου και συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα με την Επιστημονική Διευθύντρια κα Ευαγγελία Λιαποπούλου.

Στο Κ.Υ. ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που έχει λάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και πιο συγκεκριμένα:

α) την συμβολή στην στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας με την καταβολή του επιδόματος των 450 ευρώ ανά μήνα, σε περίπου ογδόντα επικουρικούς και αγροτικούς ιατρούς ( απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου το έτος 2015 ),

β) την χρηματοδότηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ( μηχανήματα μοριακού ελέγχου στα νοσοκομεία, κλωβοί αρνητικής πίεσης δωρεά στο ΕΚΑΒ, θάλαμοι απομόνωσης και υποδοχής  iso box  , αναπνευστήρες, είδη ατομικής προστασίας κ.α.) ,

γ) την χρηματοδότηση της αγοράς 39 ασθενοφόρων οχημάτων και

δ) την μισθοδοσία ιατρών και βοηθητικού προσωπικού που έχουν προσληφθεί στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά το πέρας των επαφών του, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

Στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας με τα στελέχη της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άνδρου, επισήμανα με τρόπο απόλυτα σαφή ότι όλες οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι των καταστημάτων καθώς και του γηροκομείου θα πρέπει να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα και να εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσουν να ασκούν ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα γηροκομεία για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών που έχουν ληφθεί από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Απαιτείται υπευθυνότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, για την ασφάλεια και την υγεία μας ”.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!