Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Δικαίωση του Δήμου Μυκόνου σε θέματα καθαριότητας του νησιού

dhmos-mykonou

Στις 26 Απριλίου υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία (ΧΡ. ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) για την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου μας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού που διεξήχθη ποτέ στο Δήμο Μυκόνου και από τους πρώτους πανελλαδικά.

Η Δημοτική Αρχή με την ανεξάντλητη υποστήριξη των εργαζομένων του Δήμου, απέδειξε στην πράξη και παρά τις αντιρρήσεις μερίδας της αντιπολίτευσης για τη σκοπιμότητα και προσδοκώντας στην αποτυχία του διαγωνισμού, ότι με συστηματική προσπάθεια και σκληρό αγώνα, ήρθε σε πέρας μία διαδικασία που συνολικά διήρκησε 14 μήνες προκειμένου να ξεπεραστούν συγκρούσεις μεταξύ υποψήφιων αναδόχων, να κερδηθούν δικαστικοί αγώνες και να ληφθούν  όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις (Ελεγκτικό Συνέδριο και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, κλπ.).

Η διάρκεια της σύμβασης είναι για 2 συν 1 έτη και ενδεικτικά το αντικείμενο του Αναδόχου περιλαμβάνει Αποκομιδή Αστικών Απορριμμάτων, Χειρωνακτικό Οδοκαθαρισμό, Μηχανική Οδοσάρωση, Πλύσιμο Κάδων Απορριμμάτων, Αποκομιδή Ογκωδών Αντικειμένων & Απορριμμάτων και Καθαρισμό Δημοτικών Τουαλετών.

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και γραμμή επικοινωνίας τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης δημοτών / πολιτών για την άμεση ανταπόκριση των αιτημάτων τους.

Η Δημοτική Αρχή συνεπής στον προγραμματισμό της και στην προσπάθεια επίλυσης αυτού του τόσο κρίσιμου ζητήματος για τον τόπο μας και την εικόνα του νησιού μας, προχωράει στο αμέσως επόμενο διάστημα στον καθαρισμό των παραλιών, στην τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων, στην κυκλοφορία 2 νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων και στην υπογραφή της σύμβασης λειτουργίας του ΧΥΤΑ από ιδιώτη ανάδοχο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ένα αίτημα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το οποίο ο Δήμος μας έχει απειληθεί με δυσθεώρητο πρόστιμο.

Για πρώτη φορά λοιπόν γυρνάμε σελίδα στα ζητήματα περιβάλλοντος του νησιού μας και συνεχίζουμε τον αγώνα με συμμάχους εσάς, για την ολοκλήρωση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων της Μυκόνου, προσβλέποντας σε μια πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων φιλικότερη στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Τηρούμε τις υποσχέσεις μας, ζούμε δίπλα σας.

 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!