Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δήλωση στήριξης κ. Γιάννη Μαλταμπέ στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεο Β΄

10150042_10202406604741266_

Δήλωση στήριξης στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου κ.κ. Δωρόθεο Β΄

Αναφορικά με τις έντονες, απαράδεκτες αποδοκιμασίες κατά του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου κ.κ. Δωροθέου Β” που σημειώθηκαν στην Τήνο, κατά τη διάρκεια της παντηνιακής κινητοποίησης στο προαύλιο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Τήνου για την αλλαγή καθεστώτος στη λειτουργία του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, γεγονός που ενοχλεί συγκεκριμένες ομάδες τοπικών συμφερόντων, οι οποίες δεν επιθυμούν να έχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και Πρόεδρος του Ιδρύματος, δικαίωμα να ψηφίζει και αυτός μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για την επιλογή του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.,

 δηλώνω απερίφραστα τη στήριξη στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεο που απέδειξε πως είναι πνευματικός Ηγέτης, Άξιος της Του Χριστού Εκκλησίας. Εν προκειμένω Εάν ο Χριστός ήταν στη Γη της Τήνου θα είχε πιάσει το φραγγέλιο και θα είχε καθαρίσει τον περίβολο του Ναού από όλους όσοι το θεωρούν μαγαζάκι, όπως και τότε έπραξε το ίδιο.

Ως νομικός προς αναίρεση των διαδοθέντων ψευδών μέσω ορισμένων Μ.Μ.Ε.,  διευκρινίζω ότι η μόνη μεταβολή του Νόμου 4301/2014, που ενοχλεί συγκεκριμένες ομάδες τοπικών συμφερόντων, είναι ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου και Πρόεδρος του Ιδρύματος, απέκτησε δικαίωμα να ψηφίζει και αυτός μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για την επιλογή του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., πράγμα που μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν.

Όσοι επιμένουν να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, ενεργούν εν πλήρη γνώσει της ψευδολογίας τους, καθώς είναι γνώστες της αλήθειας, όπως αυτή διατυπώνεται σαφέστατα στο ίδιο το κείμενο του Νόμου 4301/2014, στην επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β’ (α.π. 2090/2247/10.10.2014), στην επιστολή του εποπτεύοντος Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδου (α.π. Γ.Υ. 217/27.11.2014), αλλά και στην ερμηνευτική Εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή (α.π. 1999665/Θ1/9.12.2014, ΑΔΑ: Ψ7ΩΑ9-ΟΑΟ).

Η Ιερά Σύνοδος δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να καταργηθεί το μοναδικό δικαίωμα παρουσίας της Εκκλησίας στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος της Τήνου, δηλ. η συμμετοχή του επιχωρίου Μητροπολίτη ως Προέδρου, σε πείσμα όσων επιμένουν να λησμονούν ότι το Ίδρυμα έχει πανελλήνιο και θρησκευτικό χαρακτήρα, καθώς έχει υπό την ευθύνη του την Ιερά Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον ομώνυμο ορθόδοξο Ιερό Ναό. Οι Ιεροί Ναοί και οι ιερές εικόνες είναι σεβάσματα της ορθοδόξου Πίστεως και όχι δημοτικές επιχειρήσεις.

Είμαι Πάντα και Πάντοτε Ακροατής Σας, Ένθερμος Οπαδός και Πιστός Σας ακόλουθος, Αγαπημένε Ποιμένα των Μαθητών Του Ιησού στην εποχή μας. Εσύ ο πάντοτε Νικητής στην Θυσιαστική Αγάπη προς Εκείνον θα Είσαι πάλι ο Άγιος Ποιμενάρχης των παιδιών Του, όταν αυτοί που σε προπηλάκιζαν θα ψάχνουν που θα κρύψουν την ήττα τους.

Άνδρος 14 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!