Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Δήλωση του Δημάρχου, Θεοδόση Σουσούδη, σχετικά με το Δημ. Συμβούλιο για τον ΧΥΤΥ

sousoudis 4

Ο Δήμαρχος Άνδρου, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο του ΧΥΤΥ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με την οποία εγκρίνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΥ, είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Η μελέτη αυτή ξεκίνησε το 2012 από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εμείς την εμπλουτίσαμε με νέες θέσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά την διαδικασία από αρχική βάση, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κατασκευή του ΧΥΤΥ είναι το μεγαλύτερο έργο, που καλούμαστε να υλοποιήσουμε. Τυχόν υπαναχωρήσεις είναι δεδομένο πως θα αποδειχτούν καταστροφικές για όλους μας. Για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τον τουρισμό την οικονομική και πολιτιστική μας ανάπτυξη. 
Το έργο του ΧΥΤΥ, χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και θα δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση, στο μεγαλύτερο και σοβαρότερο ζήτημα του Νησιού μας, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της έγκρισης της μελέτης. Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ και να ευχαριστήσω την αντιπολίτευση για τη στάση της. Με την θετική της ψήφο βοήθησε καταλυτικά στην πορεία προς το επόμενο στάδιο της διαδικασίας και παράλληλα έδειξε πως υπάρχει κοινή γραμμή απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας.

Κατανοώ και όσους είχαν διαφορετική άποψη αλλά και ενστάσεις. Όλοι κρινόμαστε και πρώτος από όλους εγώ.

Διαβεβαιώνω ότι ο έλεγχος για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στην κατασκευή και στη λειτουργία του ΧΥΤΥ, θα είναι διαρκής. Είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Σε αυτό το νησί ζούμε όλοι μαζί, η κινδυνολογία και οι συγκρουσιακές τακτικές δεν ωφελούν κανέναν. Έχω ταχθεί να διασφαλίσω τις διαδικασίες και συγχρόνως την ενότητα και την συνοχή τόσο στην κοινωνία, όσο και στην δημοτική μας παράταξη. 
Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

 1. ΜΠΑΤΣΙΩΤΗΣ

  Τα καταφέρατε κύριε να ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ τη διχόνοια του νησιού!
  —Από τους Δημοτικούς Συμβούλους από την Σταυροπέδα και μέσα, ούτε ένας δεν ψήφισε αρνητικά.
  —-Όλοι ήλθαν έτοιμοι με τα χαρτάκια τους, προετοιμασμένα πριν ακόμα ακούσουν.
  —-Αυτό σημαίνει ότι ήλθαν για να εκτελέσουν εντολές και όχι για το καλό του Τόπου.
  —-Αυτό σημαίνει ότι είχαν βάλει ωτασπίδες από το σπίτι τους.
  —-Αυτό τους ταυτοποιεί με εκείνους που λένε μακριά από το σπίτι μου και όπου νάναι.
  Αυτό εξηγεί τα σχόλια τύπου «..εγώ δεν κατάλαβα τι είπαν οι καθηγητές μπορεί να έχουν δίκιο (φυσικό να μην καταλάβουν εάν είχαν ωτασπίδες) και σχόλια τύπου «..ακούμε καθηγητές του Πανεπιστημίου που λένε Υπέρ και καθηγητές που λένε Κατά και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιός έχει δίκιο», (χωρίς να έχουν τη λογική και την κρίση να διαχωρίσουν αυτούς που επισκέφτηκαν τον τόπο, όπως ένας ιατρός- εξέτασαν, ψηλάφισαν και μέτρησαν τον ασθενή και γνωμάτευσαν, από αυτούς που εξ αποστάσεως έκαναν μια γενική γνωμάτευση…αναρωτιέμαι εάν είχαν δικό τους ασθενή, ποιανού γιατρού τη γνωμάτευση θα ακολουθούσαν;)
  Μετά έχουμε προκλητικές δηλώσεις αφού ψηφίσανε θετικά, «…κρατήστε μου θέση στο λεωφορείο του Εισαγγελέα».
  –Αυτό δεν αποτελεί καθαρά Τοπικισμό και αδιαφορία για την πραγματική λύση του προβλήματος;
  Δεν πειράζει, ευκαιρία ήταν για να μάθει η Άνδρος ποιοι λοιπόν είναι οι τοπικιστές.
  Στην παραπάνω κατηγορία προστίθενται φυσικά…αυτοί που φοβούνται!
  Στην παραπάνω κατηγορία προστίθενται και αυτοί…που δεν επιθυμούν να λυθεί το πρόβλημα!
  >>>Κανένα σχόλιο για τους Πιτροφιανούς, επειδή σέβομαι τον αγώνα τους. Και εγώ από τα μέρη τους κατάγομαι. Γι” αυτό αγωνιζόμαστε προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο ΛΑΘΟΣ.
  Αντίθετα, οι Υδρουσαίοι το 2009 με τον Προφήτη Ηλία, στήριξαν τους «από την Σταυροπέδα και μέσα». Ακόμα και σήμερα η στάση τους είναι «Να πάνε εκεί που δεν ενοχλείται ο άνθρωπος και τα Νερά». Αυτό γιατί δεν το ακούνε; Παρακαλώ να βγάλουν τις ωτασπίδες και είμαι βέβαιος ότι κερδισμένοι θα βγούνε .
  Σχετικά με την εσκεμμένη προσπάθειά σας να υποβαθμίσετε τους καθηγητές κύριε Μπασαντή, απ” όλους τους ανθρώπους θα το περίμενα αυτό εκτός από εσάς. Θυμάμαι κάποτε που κάποιος αμφισβήτησε την ιδιότητά σας και τον επαγγελματισμό σας και για 3 ημέρες γράφατε και ξαναγράφατε για να αποδείξετε ποιος είστε και την κατάρτισή σας.
  Μήπως φορούσατε και εσείς ωτασπίδες;
  Οι καθηγητές εκτός από την ολοκληρωτική αποδόμηση της τεχνικής έκθεσης του μελετητή, προσφέρθηκαν μάλιστα να βοηθήσουν τον τόπο.
  Όσοι διατείνονται ότι η Άνδρος «Ταλανίζεται» (αλήθεια βαρέθηκα να ακούω αυτό το ρήμα, άλλο ρήμα δεν διαθέτει το λεξιλόγιό τους;) με τα σκουπίδια και πραγματικά το εννοούσανε, τότε θα έπρεπε να τους ευχαριστήσουν τους καθηγητές για τη βοήθειά τους και ξέρετε…λόγω της μελέτης η Άνδρος απέκτησε τώρα και πρόσθετο και ενημερωμένο υλικό για τα νερά της και τα πετρώματά της και όλη αυτή η πληροφορία θα ενταχθεί στους κρατικούς χάρτες) και θα έπρεπε να δεχτούν την προσφορά τους και να είστε βέβαιοι το πολύχρονο θέμα των σκουπιδιών θα τελείωνε.
  Φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να τελειώσει το θέμα των σκουπιδιών.
  Φαίνεται υπάρχουν ΟΦΕΛΗ όσο γίνονται μελέτες…
  Οι Υπηρεσίες όπως πλέον γνωρίζουμε δεν είναι ΑΛΑΘΗΤΕΣ. Ο Κύριος Νόκας έσφαλε μία φορά που γνωρίζουμε εμείς με τον Προφήτη Ηλία στο παρελθόν.
  Εάν δεν πιστέψουμε τα Πανεπιστήμιά μας, τότε ποιους θα πιστέψουμε; Τι ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνονται για το έργο;
  Τι είναι αυτό που έπειθε στο παρελθόν ότι η Ιδιωτική Εταιρεία …σώνει και καλά είχε δίκιο; Μετά τη σημερινή αντιπαράθεση τι λένε τώρα;
  Τέλος, ο κύριος Θωμάς. Ευτυχώς που δεν τρίτωσε την Κωλοτούμπα. Δεν το περιμέναμε ούτως ει άλλως. Ζύγισε την κατάσταση και προσπάθησε να «ελαχιστοποιήσει» το πολιτικό του κόστος. Αύριο θα βγει και θα πει: «Εγώ που ψήφισα αρνητικά, αυτός ήταν ο σκοπός μου από την αρχή, αλλά έπρεπε να τηρήσω σιγή για ένα διάστημα για να μην πολώσω καταστάσεις». Φυσικά όπως έχει πει και στο παρελθόν, οι ψηφοφόροι ξεχνούν και άμα τους τάξεις ένα μπετουδάκι, μια παραλία, μερικά τραπεζοκαθίσματα στο δρόμο πάλι θα σε ψηφίσουν..και μετά συνήθως γελάει ειρωνικά.
  Ο κόσμος τον έμαθε διότι με τη στάση του έβαλε κόσμο να πληρώνει από το υστέρημά του προκειμένου να υπερασπιστεί το δίκιο του και σε αυτό είναι υπόλογος όπως είναι υπόλογος για την προδοσία στους ψηφοφόρους του.
  Συμβουλή: Η Παράταξη του Σουσούδη έχει καταρρεύσει από καιρό και καλά θα κάνουν τα υγιή στοιχεία, να αρχίσουν να προγραμματίζουν και να συντάξουν όλο τους το δυναμικό και ενέργεια για το καλό του τόπου…την επόμενη ημέρα!

  Καλή Τύχη!
  Βέρος Ανδριώτης

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!