Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Δήμαρχος Άνδρου VS Τοπικό Γαυρίου… Σημειώσατε «Χ»!

 vs

Η αλήθεια είναι ότι η βόμβα που έχει σκάσει τις τελευταίες ώρες, ήταν λίγο αναμενόμενη για όσους ασχολούνται ουσιαστικά, ενεργά και καθημερινά με τα τοπικά – πολιτικά δρώμενα της Άνδρου… και αναφέρομαι στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Δήμαρχο Άνδρου και το Τοπικό Συμβούλιο του Γαυρίου. 

Αφορμή, αλλά όχι αιτία η ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε εχθές η Δημοτική Αρχή με τα Τοπικά Συμβούλια, για θέματα που αφορούσαν στην Κατάρτιση των Τεχνικών Προγραμμάτων των Κοινοτήτων για το 2020.

Περιληπτικά, το Τοπικό του Γαυρίου δεν παρέστη στη συνάντηση, ο Δήμαρχος  κ. Δημήτρης Λοτσάρης έκρινε πως εσκεμμένα,  προσχεδιασμένα και κατευθυνόμενα απήχε,  ενώ ο Πρόεδρος κ. Νίκος Χέλμης καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για απαξίωση του ρόλου των Τοπικών Οργάνων.

Η αιτία, η ουσία και το αποτέλεσμα!

Είναι προφανές πλέον, πως οι σχέσεις Τοπικού – Δήμου δεν έχουν «στηθεί» σε σωστές και γερές βάσεις, ενώ η πολιτική τους απειρία,   μάλλον στέκεται εμπόδιο σε οποιοδήποτε κλίμα συνεννόησης και σύμπραξης για το κοινό καλό, δίνοντας έτσι χώρο να δημιουργούνται χάσματα μεταξύ τους, άνευ ουσίας, εις βάρος της Κοινότητας και των πολιτών.

Ο μεν Δήμαρχος χωρίς στοιχεία κατηγορεί ευθέως το Τοπικό ότι υποκινείται από το συνδυασμό του κ. Καπάκη, ο δε Πρόεδρος βροντοφωνάζει ότι η Δημοτική Αρχή έχει γυρίσει την πλάτη στο Γαύριο, απαξιώνοντας μάλιστα το Συμβούλιο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η πρόσκληση για τη συγκεκριμένη συνάντηση έχει αποσταλεί στα Τοπικά από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Χέλμης ως πρόεδρος, ορθά έκρινε πως για την κατάθεση προτάσεων στο Τεχνικό Πρόγραμμα έπρεπε να προηγηθεί συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου, ώστε ομαδικά και όχι ατομικά να αποφασιστεί τι ακριβώς θα εισηγηθεί το Γαύριο. Η συνεδρίαση αυτή αναβλήθηκε δύο φορές, Δευτέρα και Τρίτη, λόγω μη απαρτίας και ορίστηκε εκ νέου για εχθές, δηλαδή την ημέρα της συνάντησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα. Σαφέστατα ήταν δύσκολο να διακτινιστεί και να παρευρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο σημεία, επιλέγοντας τελικά να παραστεί στο Τοπικό Συμβούλιο και η διαδικασία να κυλήσει με τον ορθολογικό τρόπο. Απόφαση Τοπικού και κατόπιν κατάθεση προτάσεων.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο κ. Χέλμης, δεν ζύγισε σωστά το θέμα, αφού φάνηκε ξεκάθαρα μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου, ότι κάποιοι τον περίμεναν στη γωνία… Θα έπρεπε λοιπόν να παρευρεθεί στη συνάντηση ακόμα και άνευ προτάσεων, να εξηγήσει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να τις καταθέσει σε δεύτερη φάση ζητώντας πίστωση χρόνου. Με την τυπική στάση που κράτησε προς τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου, το μόνο που κατάφερε είναι να γίνει άθελα του τροφή, για όσους περίμεναν το λάθος.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου, θα σταθώ σε μερικά σημεία που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την απουσία του Προέδρου την ίδια στιγμή που ο κ. Χέλμης εγκαίρως και πλήρως τεκμηριωμένα ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή για τις προθέσεις και το κόλλημα του λόγω της συνεδρίασης του Τοπικού. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος αναφέρει πως τα περιθώρια για το συμβούλιο ήταν ασφυκτικά πιεσμένα λόγω προγραμματισμένης άδειας της Γραμματέως. Θα μπορούσε λοιπόν ο Δήμαρχος να δώσει λύση στο πρόβλημα του Τοπικού και να αντικατασταθεί η Γραμματέας ώστε να διευκολύνει την παρουσία του κ. Χέλμη στη συνάντηση αλλά και να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Τοπικού. Όταν επιθυμείς να δώσεις λύσεις ως ηγέτης, μεριμνώντας για όλους και για όλα, τα πάντα είναι εφικτά στο τέλος!

Επιπλέον ο Δήμαρχος χωρίς να σταθμίσει όλους αυτούς τους παράγοντες, εκφράζει δημόσια μία προσωπική του εικασία, περί συνεπικουρίας της παράταξης του κ. Καπάκη στο Τοπικό, και το χειρότερο όλων είναι ότι εκθέτει την  όποια προκατάληψη του… απροκάλυπτα, θίγοντας τόσο τα μέλη του συνδυασμού «Η Άνδρος της Ζωής μας» όσο και ένα ολόκληρο Τοπικό Συμβούλιο.  Θα ήταν προτιμότερο να ονοματίσει, να επιδείξει πρόσωπα και όχι να υπονοήσει, τσουβαλιάζοντας μία ομάδα που δεν αποτελείται μόνο από τους εκλεγμένους αλλά και από πολλούς άλλους που συνεχίζουν να στηρίζουν τις θέσεις του συγκεκριμένου συνδυασμού.

Δεν θα σταθώ όμως στην μία πλευρά του νομίσματος… Ακόμα και στην περίπτωση που θα ευσταθούσαν τα λεγόμενα του Δημάρχου, είναι  δυνατόν να ρίχνει στην πυρά  όσους μιλούν ή συζητούν με τους «άλλους» και να τους περιθωριοποιεί; Αυτή είναι η δημοκρατία που προάγουμε στο νησί;

Όσο για τις κατηγορίες περί αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, πραγματικά με έχουν κουράσει. Δεν κατανοώ γιατί πρέπει σε κάθε υγιή διαφωνία ή σε κάθε έκφραση διαφορετικής άποψης να ακούμε αυτήν την καραμέλα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για να μην κατηγορηθούμε ότι αντιπολιτευόμαστε χωρίς ουσία; Θα πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε προτάσεις διαφορετικές με αυτές της Διοίκησης του Δήμου, για να μην στιγματιστούμε ότι ανήκουμε κάπου αλλού ή ότι δεν στηρίζουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής; Θα πρέπει να φιμωθούμε όλοι στο τέλος, για να ικανοποιήσουμε όσους ασκούν αυτή τη στιγμή εξουσία; Νιώθω ότι σε αυτό το νησί έχουμε μπερδέψει κάθε όρο και κάθε έννοια της δημοκρατίας και του διαλόγου. Προσωπικά αρνούμαι να συμμετάσχω σε όλο αυτό το πανηγύρι. Κάθε φορά που έχω ένσταση θα την εκφράζω και ότι καλό γίνεται θα το επικροτώ και θα το στηρίζω, αγνοώντας κάθε φωνή που απλά θέλει να με φιμώσει, επειδή έχω να πω κάτι διαφορετικό. 

Προς πλήρη ενημέρωση σας, για να σχηματίσετε δική σας άποψη και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα,  ακολουθούν οι ανακοινώσεις Δήμου και Τοπικού αλλά και η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασίλη Αδάμη, ο οποίος είναι εύκολα κατανοητό πως θίχτηκε από την επίθεση του κ. Λοτσάρη και ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια, διαχωρίζοντας τη θέση του.

Αξίζει να αναφέρω κλείνοντας, πως το Andros Portal, έχει αποκλειστεί σκοπίμως από την ενημέρωση. Δεν λαμβάνουμε καμία ανακοίνωση και κανένα Δελτίο Τύπου από το Δήμο Άνδρου. Η όποια πληροφόρηση αντλείται από την επίσημη ιστοσελίδα του, όπου οι περισσότερες αναρτήσεις ανεβαίνουν ετεροχρονισμένα ενώ πολλά επίμαχα θέματα δεν αναρτώνται καθόλου και αποστέλλονται επιλεκτικά σε συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης. Το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου λοιπόν, το κάναμε copy paste από τον Περίγυρο. 

Αυτά για την ώρα… Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Αντριάνα Μπόθου

………………………………………

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου

dimos

Έγινε σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 , μεγάλη ενημερωτική συνάντηση του δημάρχου, των αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων με όλα τα Τοπικά Συμβούλια της Άνδρου. Στην συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση:
– Για τον τρόπο που θα καταρτιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020. Ζητήθηκε απ΄ όλους η καταγραφή όλων των αναγκών και η ιεράρχηση τους.
– Έγινε ενημέρωση για τον τρόπο με τον όποιο μπορούν οι Πρόεδροι να δαπανούν μικροποσά (παγία)
– Έγινε ενημέρωση από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες του τρόπο και της διαδικασίας μέσω της οποίας μπορούν οι Πρόεδροι να υποβάλουν αιτήματα υλοποίησης έργων, προμηθειών και υπηρεσιών και η διαδικασία μέσω της οποίας εκτελούνται.
Θα ακολουθήσουν επόμενες συναντήσεις εργασίες για τα υπόλοιπα θέματα με μοναδικό και κοινό στόχο την ανάπτυξη της Άνδρου.
Από την σημερινή σύσκεψη.
Μοναδική αδικαιολόγητη απουσία το Τοπικό Συμβούλιο του Γαυρίου και ο πρόεδρος του. Ο πρόεδρος και η Κοινότητα Γαυρίου – παρ’ ότι έχουν μέχρι στιγμής ανεβάσει πολύ ψηλά και άνευ λόγου τους αντιπολιτευτικούς τόνους – φαίνεται ότι εξαντλούνται σε φραστικές αντιπολιτευτικές κορώνες και σε άνευ αντικειμένου ανακοινώσεις.
Είναι εμφανές πως ο πρόεδρος και η Κοινότητα Γαυρίου συνεπικουρούμενη από κάποιους της ομάδας Καπάκη – δεν ενδιαφέρονται επί της ουσίας για την περιοχή – όπως έδειξε και η σημερινή απουσία τους από την προετοιμασία του Τεχνικού Προγράμματος του 2020. Προφανώς έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν το Γαύριο για να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Εκτιμούμε πως η κοινωνία του Γαυρίου – σαφώς πιο προχωρημένη και σταθμίζοντας τις ανάγκες της – δεν θα τους το επιτρέψει.

Γραφείο Δημάρχου Άνδρου

…………………………………..

Η Απάντηση του Προέδρου της  Κοινότητας Γαυρίου 

75336285_2356051088038625_6758590425663012864_n

Με έκπληξη σήμερα πληροφορήθηκα για το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του δημάρχου, σχετικά με την απουσία του τοπικού Γαυρίου και του πρόεδρου του από την συνάντηση όλων των προέδρων των κοινοτήτων με το δήμαρχο.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά εκφράζονται προς το τοπικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του αντιπάθειες, κακίες και αναληθείς δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων η απουσία χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη προσπαθώντας να παραπλανήσει τους κατοίκους της περιοχής και να υποβιβάσει το τοπικό συμβούλιο και τον θεσμό που εξυπηρετεί.

Αναφέρεστε με αρνητικά σχόλια τόσο στο πρόσωπο μου όσο και στο τοπικό Γαυρίου ότι ασκούμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση υποκινούμενοι από την ομάδα του κ. Καπάκη προσπαθώντας να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Αλήθεια, από που προκύπτει ότι το τοπικό συμβούλιο είναι υποκινούμενο από την ομάδα του κ. Καπάκη;

Παρακαλώ αν έχετε κάποια στοιχεία να τα παραθέσετε για να τα γνωρίζει και ο κόσμος. Διαφορετικά είναι ψεύδη και συκοφαντίες.

Πρώτο μας μέλημα είναι οι ανάγκες της κοινότητας μας εισηγούμενοι συνεχώς προτάσεις στα τοπικά συμβούλια και όποτε συζητούνται στα δημοτικά συμβούλια θέματα που αφορούν την περιοχή μας παρευρισκόμαστε και εκθέτουμε τις απόψεις μας τεκμηριωμένα και χωρίς αντιπολιτευτικό χαρακτήρα.

Εκτός αν όλες αυτές οι ενέργειες από μέρους μας, που σκοπό έχουν να προτείνουν και να εισηγούνται διάφορα έργα για το καλό και την αναβάθμιση της περιοχής μας, θεωρούνται από εσάς αντιπολίτευση!!!

Μην ανησυχείτε πάντως διότι βλέψεις πρόεδρου και τοπικού δεν υπάρχουν αλλά και ούτε μπορεί να υπάρξουν για τιμές και δόξες!!!

Η απόφαση για την πραγματοποίηση και την εκτέλεση των εισηγήσεων μας, ανήκει αποκλειστικά σε εσάς παίρνοντας εσείς προσωπικά όλες τις τιμές και δόξες που απ’οτι φαίνεται είναι το κύριο μέλημά σας.

Με την συνεχή απαξίωση του τοπικού συμβουλίου από μέρους σας, μας δείχνετε ότι δεν είστε δήμαρχος όλων των Ανδριωτών αλλά προσπαθείτε να διχάσετε τους πολίτες και όχι να τους ενώσετε.

Όσον αφορά την κοινωνία του Γαυρίου που σαφώς είναι »πιο προχωρημένη» αλλά και υποψιασμένη σταθμίζοντας τις ανάγκες της, δεν θα σας επιτρέψει να την εμπαίζετε.

Το τοπικό συμβούλιο κατάφερε να συνεδριάσει στην τρίτη πρόσκληση λόγω απουσίας του συμβούλου της συμπολίτευσης Ντούση Γιώργου (νοσηλεύεται με σοβαρό τραυματισμό) και της μη προσέλευσης των δυο συμβούλων της αντιπολίτευσης στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Η τρίτη πρόσκληση ορίστηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 10.00 π.μ.από το τοπικό συμβούλιο , λόγω κωλύματος της γραμματέως ( θα απουσίαζε τις επόμενες μέρες με προγραμματισμένη άδεια από την Παρασκευή 15/11 έως και Τρίτη 19/11) και η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία θα ήταν Τετάρτη 20/11. Αυτό θα ήταν πρακτικά αδύνατο λόγω του ο΄τι υπήρχαν θέματα πολιτών που επείγονταν.

Αν το συμβούλιο γινόταν μεσημέρι ή απόγευμα της ίδιας μέρας δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η συγγραφή των πρακτικών πάντα κατά την άποψή της.

Η πρόθεση του τοπικού ήταν να παρευρεθεί στην συνάντηση με το δήμαρχο αν το επέτρεπε η διάρκεια του συμβουλίου.

Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό και γι’αυτό έγινε σχετική ενημέρωση της δημοτικής αρχής με fax το οποίο επισυνάπτεται.

………………………………

Η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασίλη Αδάμη

adamis

Με έκπληξη διάβασα το δελτίο τύπου του δημάρχου Κου Λοτσαρη, στο οποίο αναφερόμενος στην απουσία του τοπικού Γαυριου από σημερινή συνάντηση με τις κοινότητες, (άραγε δεν απουσίαζαν άλλες εκτός του Γαυριου;), βρήκε την ευκαιρία να κάνει επίθεση στους εκλεγμένους συμβούλους του συνδυασμού μας, αναφέροντας αόριστα και συκοφαντικά, ότι κάποιοι από εμάς επηρέασαν το τοπικό Γαυριου να μην παραστεί στην σημερινή συνάντηση.

Πάει να σας γίνει κακή συνήθεια Κε Δήμαρχε, να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει.

Κε Δήμαρχε επειδή όσα αναφέρατε στο δελτίο τύπου, με θίγουν προσωπικά, πρέπει άμεσα η να μιλήσετε με ονόματα η ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, για το ατόπημα της συκοφαντίας που έχετε υποπέσει.

Μήπως αυτός που σας συμβουλεύει να βγάζετε τέτοιες ανακοινώσεις είναι ο ίδιος που σας παρέσυρε να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 7/11/19( που εξελίχθηκε σε παρωδία) για να περάσετε το θέμα του Επισκοπείου σαν επείγον και να το δώσετε σε απευθείας ανάθεση και όχι μέσω διαγωνισμού και κάνατε το έκτακτο τρεις συνεχόμενες φόρες μέσα σε λίγες ώρες, για να μαζέψετε με το ζόρι τους δικούς σας συμβούλους σε σύνολο 7 από τους 9;
Πάνω δε στη βιασύνη σας δεν ξέρατε ότι έπρεπε να κάνετε πρώτα τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και έτσι αναγκαστήκατε να το αποσύρετε.

Επίσης Κε Δήμαρχε σας ενημερώνω ότι το ενδιαφέρον μου για την περιοχή Γαυριου μπορούν να το κρίνουν μόνο οι κάτοικοι που με εμπιστεύτηκαν για αυτόν ακριβώς το λόγο- ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ- , διότι η προχωρημένη κοινωνία του Γαυρίου ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ και αυτό είναι το παράπονο σας, που όμως σας παρασύρει να βλέπετε συνέχεια αντιπολιτευτικους εφιάλτες.

Προχωρήστε Κε Δήμαρχε τις πρώτες προτάσεις έργων που σας έχουν γίνει για το ξεχασμένο Γαυριο, που το είχατε ξεχάσει και σαν Έπαρχος πέντε χρόνια και θα είμαστε όλοι μαζί σας και εγώ προσωπικά.
Συνεργαστείτεε με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που όλοι θέλουμε να γίνουν έργα στο νησί και μην παρασύρεστε από τους εξωθεσμικούς συμβούλους σας σε λάθος εκτιμήσεις.

Με εκτίμηση

Αδάμης Βασίλης
Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

 1. Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

  Μερικά πρώτα συμπεράσματα των πάνω κάτω 100 πρώτων ημερών του νέου δημάρχου:
  -κάποιοι του είχαν τάξει ότι η Δημαρχία θα είναι ρόλος για έναν και πανίσχυρο…..τον γέλασαν και δεν μπορεί να διαχειριστεί την πικρή πραγματικότητα
  -νόμισε ότι και ο Δήμος είναι Επαρχείο: παραπαίουμε, λέμε δυο βλακειούλες να περνάει η ώρα, στήνουμε καμμιά συνάντηση να πούμε ότι κάτι κάναμε, ο καιρός να κυλάει, κανείς να μην μας χαλάει το ζεν και να νιώθουμε εξουσία.
  -τέλος, το παιχνίδι της δολιοφθοράς το έπαιξε ο Λοτσάρης εις βάρος του Σουσούδη επί 5ετία, για να εξασφαλίσει το δημαρχηλίκι και τώρα απλά ανησυχεί ότι άλλοι του κάνουν τα ίδια…ή και χειρότερα;; ή απλά η ανεπάρκειά του φάνηκε πριν και από την πρώτη μέρα και αρχίζει να εισπράττει τον λογαριασμό!
  ΠΩ ΠΩΩΩΩ κι αυτή είναι η αρχή….σκέψου σε κανένα δυο χρόνια τι θα γίνεται!

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!