Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμαρχος Μύκονου: Πρόταση παγκόσμιας εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την τήρηση των μέτρων του εμβολίου

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο  «Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στην πρώτη γραμμή- Αποτελεσματική αντίδραση σε μια δημόσια κρίση υγείας με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου: Η Διακήρυξη της Αθήνας», όπου και τοποθετήθηκε πρώτη φορά μετά την πρόσφατη εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου.

Ο κ. Κουκάς σε ακολουθία της υπογραφής της Διακήρυξης των Αθηνών που εισηγήθηκε η Ελληνική Προεδρεία με τον Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη και υπογράφηκε στις 4 Νοεμβρίου από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με απώτερο στόχο την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τόνισε τη σημασία της προώθησης της και της υιοθέτησης δράσεων που την αναδεικνύουν.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, επισήμανε την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ πρότεινε τη διενέργεια κοινής εκστρατείας του Κογκρέσου και του Συμβουλίου της Ευρώπης με σκοπό την ενημέρωση και κυρίως την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, σχετικά με την τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό,  ως μέσο ανάσχεσης και καταπολέμησης της πανδημίας.

Ιδιαίτερη αναφορά, ως μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Ελλάδος (ΚΕΔΕ), έκανε στις πρωτοβουλίες που πήρε η ΚΕΔΕ από την αρχή της πανδημίας για την ενημέρωση και την προστασία των πολιτών, τη στήριξη της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση οικονομικής βοήθειας, ώστε να ενισχυθούν και να επεκταθούν όλα τα κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη όσων πολιτών έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, ανέλυσε σε τοπικό επίπεδο το επιτυχημένο μοντέλο δράσης του Δήμου Μυκόνου αναφορικά με την προστασία της δημόσιας υγείας,  μέσα από τη συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς φορείς, την υιοθέτηση στοχευμένων υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών δράσεων και την υπεύθυνη στάση των κατοίκων του νησιού.

Από ελληνικής πλευράς υπήρξε επίσης ομιλία και τοποθέτηση από το δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!