Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

«Δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου για το Μεταναστευτικό – Συμμετοχή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Φιλήμονας Ζαννετίδη»

IMG_20151106_121801

Στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για το μεταναστευτικό, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Στην σύσκεψη παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίσθηκε η δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου για το Μεταναστευτικό, στο οποίο θα μετέχουν οι δήμοι των περιοχών που πλήττονται από τις μεταναστευτικές ροές αλλά και οι Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Επικεφαλής του Οργάνου τέθηκε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης.

IMG_20151106_121602

Ο κ. Ζαννετίδης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κατά την τοποθέτησή του, μετέφερε την αγωνία που βιώνουν οι νησιώτες μας λόγω της συνεχούς και αθρόας ροής μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αναφέρθηκε στις συνεχείς και σταθερές προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης, προσπάθειες που καλύπτονται οικονομικά από τους πόρους της ίδιας της Περιφέρειας και οι οποίες είναι πέραν των αρμοδιοτήτων της. Ο Αντιπεριφερειάρχης εστίασε στην ανάγκη ελαχιστοποίησης του χρόνου παραμονής των σορών στα νοσοκομεία των νησιών τα οποία στερούνται υποδομών, και την άμεση κίνηση των διαδικασιών από το Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να αποστέλλονται στις οικείες χώρες καθώς επίσης και την παροχή δυνατότητας στις Περιφέρειες αγοράς και απόδοσης κεφαλαιουχικού εξοπλισμού – ηλεκτρονικοί υπολογιστές κτλ- στα σώματα ασφαλείας των νησιών που πλήττονται. Ο Αντιπεριφερειάρχης επίσης δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει συνδιαχείριση κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης των ευρωπαϊκών χρημάτων για το μεταναστευτικό. Κλείνοντας, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο δύσκολο έργο της ελληνικής κυβέρνησης και πως θα είναι δίπλα της σε αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα.

Ο κ. Ζαννετίδης μετά το πέρας της σύσκεψης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν και έκτακτες και αποτελεσματικές λύσεις. Η δημιουργία εθνικού συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ήταν αναγκαία, όπως αναγκαία είναι και η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτό. Τα νησιά και οι νησιώτες μας που φυλλάττουν Θερμοπύλες πρέπει να σταματήσουν να νιώθουν μόνοι. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται αρωγός στις εθνικές προσπάθειες για αντιμετώπιση του μεγάλου ευρωπαϊκού προβλήματος, του μεταναστευτικού, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο τιμώντας την ιστορία και τον πολιτισμό μας.»

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!