Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

«Δημοψήφισμα ανατροπής οι υπηρεσιακές εκλογές για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» – Άρθρο του Κυκλαδίτη εκπαιδευτικού Αντώνη Σταυριανού στην «Αυγή»

unnamed

Του Αντώνη Σταυριανού*

Οι Υπηρεσιακές Εκλογές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014. Είναι πλέον παραδεκτό και κατανοητό όσο ποτέ, ότι ειδικά φέτος, στο ζενίθ του αντίκτυπου των μνημονιακών επιταγών της κυβερνητικής πολιτικής στην ΠΕ, θα πρέπει να έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, διαφορετικό όμως αυτή τη φορά. Πάντα υπήρχε επίπεδο πολιτικοποίησης, απλώς τα προηγούμενα χρόνια κρύβονταν κάτω από το μανδύα της υποτιθέμενης κομματικής ανεξαρτησίας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.Ο μανδύας όμως αυτός ξεθώριασε πια. Οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» εκλογικοί τίτλοι, όπως ΔΗ.ΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), υποβόσκουν την εξάρτηση από τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, κρύβοντας την πρόθεσή τους για περαιτέρω εγκαθίδρυση των κομματικών τους ιδεολογημάτων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της ΠΕ, σε επίπεδο νομού (ΠΥΣΠΕ), σε επίπεδο περιφέρειας(ΑΠΥΣΠΕ) αλλά και πανελλαδικά (ΚΥΣΠΕ).

Οι Υπηρεσιακές Εκλογές, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το εγκαθιδρύσουν ως συνείδηση στον Κλάδο, δεν είναι εκλογές μόνο προσώπων. Είναι εκλογές προσώπων, που είναι όμως φορείς πολιτικής. Και αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Κλάδος. Ότι όταν ψηφίζεις έναν γνωστό,ο οποίος φαίνεται «καλό παιδί» κι ενδεχομένως να σε εξυπηρετήσει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, ουσιαστικά ψηφίζεις την πολιτική που εκπροσωπεί, αλλά και την προσπάθεια επιβολής της σε επίπεδο Υπηρεσιακών Συμβουλίων, κι ευρύτερα σε επίπεδο εγκατάστασης της κομματικής του ιδεολογίας μέσα στον Κλάδο. Με βάση λοιπόν αυτό το σκεπτικό, έχουμε χρέος να μη νομιμοποιήσουμε στις εκλογές του Νοέμβρη,τη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μέσω των παρατάξεών τους ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ. Αντίθετα,τώρα όσο ποτέ,είναι αδήριτη η ανάγκη της ανατροπής, η οποία θα επιτευχθεί όχι μόνο με την πτώση της μνημονιακής αντανάκλασης της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον Κλάδο, αλλά με την ταυτόχρονη άνοδο των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Μιας Αριστεράς αντιμνημονιακής, αντικυβερνητικής, αντιφασιστικής, που δε θα υφίσταται μέσω των εκπροσώπων της στα Συμβούλια μόνο για λόγους υπηρεσιακούς,αλλά και για λόγους πολιτικούς. Πολιτικούς όμως, με την έννοια της δικαιοσύνης, της ισότητας και της εναντίωσης στο Μνημόνιο και σε κάθε έκφανσή του στο Δημόσιο Σχολείο (κατάργηση Σχολικών Μονάδων, συγχώνευση τμημάτων, αξιολόγηση, απολύσεις, ασφαλιστικό). Πολιτικούς, που θα εναντιώνονται στον πόλεμο και στην επεκτατική πολιτική (λωρίδα της Γάζας, Κομπάνι),αλλά και στην προσπάθεια εκφασισμού της παιδικής κι ευρύτερα της κοινωνικής συνείδησης. Πολιτικούς τέλος, με την έννοια της ανατροπής της υπάρχουσας κοινωνικοπολιτικής κατάστασης και της κυβερνητικής μερκελικής επιβολής.

Εμείς, οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΕΡΑ), εκτιμώντας ότι τώρα όσο ποτέ, ήρθε η ώρα της ανατροπής στην ΠΕ, πάντα με γνώμονά μας τη σύμπραξη και την κοινή δράση των ριζοσπαστικών αντισυστημικών δυνάμεων, κατεβαίνουμε πανελλαδικά στο ψηφοδέλτιο ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Ένα ψηφοδέλτιο, που περιλαμβάνει δυο ακόμη παρατάξεις της Αριστεράς (Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία και Αυτόνομο Ανεξάρτητο Δίκτυο) καθώς και πολλούς/ές ανεξάρτητους/ες αγωνιστές/στριες μη ενταγμένους/ες παραταξιακά, με στόχο την ανατροπή των συσχετισμών στον Κλάδο της ΠΕ.

Μιας ανατροπής, που θα δώσει ώθηση στον Κλάδο για ένα σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία, το οποίο θα οικοδομεί συνειδήσεις σκεπτόμενες και μαχητικές.

Να γίνουν οι φετινές Υπηρεσιακές Εκλογές, δημοψήφισμα ανατροπής ενάντια στην κυβερνητική-μνημονιακή πολιτική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση!

Ψηφίζουμε αντιμνημονιακά! Ψηφίζουμε αντικυβερνητικά! Ψηφίζουμε αντιφασιστικά!

Ψηφίζουμε ενάντια στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου!

Ψηφίζουμε το ενωτικό ψηφοδέλτιο

ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

Αντώνης Σταυριανός, δάσκαλος, μέλος της γραμματείας Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, υποψήφιος για ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ Νοτίου Αιγαίου, ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!