Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Δήμος Άνδρου: Ανακοίνωση σχετικά με την αναφορά στον εισαγγελέα

Dimos3_11

Σχετικά με τα όσα ψευδή και ανυπόστατα γράφτηκαν και γράφονται το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τιμολόγια που έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα και αφορούν ενέργειες 2011-2014, της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ανακοινώνουμε τα εξής:

  1. Κανένα τιμολόγιο και κανένα άλλο δικαιολογητικό δαπάνης δεν κατατέθηκε σε κανένα εισαγγελέα από τη Δημοτική αρχή, ούτε από υπάλληλο του Δήμου, ή κάποιον σύμβουλο μεμονωμένα.
  2. Κανένα τιμολόγιο και κανένα άλλο δικαιολογητικό δαπάνης δεν βγήκε από το αρχείο της Οικονομικής Υπηρεσίας προκειμένου να δοθεί σε οποιονδήποτε δικηγόρο ή πολίτη.

Σύμφωνα με την αναφορά, που πλέον έχουμε στα χέρια μας, στον εισαγγελέα κατατέθηκαν μόνο αποφάσεις δημάρχου οι οποίες είναι αναρτημένες στο διαύγεια και συνεπώς ο ΚΑΘΕ πολίτης μπορεί όχι μόνο να τις αναγνώσει, αλλά και να τις χρησιμοποιήσει.

Σχετικά τώρα με τις ενέργειες της δικής μας δημοτικής αρχής, που αφορούν οικονομικούς ελέγχους για τα προηγούμενα χρόνια, ενημερώνουμε τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες ότι:

  1. Με σύμβαση που είναι αναρτημένη στο διαύγεια, ανατέθηκε σε νέο λογιστικό γραφείο το έργο της σύνταξης ισολογισμών ετών 2011 και 2012 και η τήρηση του διπλογραφικού συστήματος του Δήμου για το έτος 2012.
  2. Με σύμβαση που και αυτή είναι αναρτημένη στο διαύγεια, ανατέθηκε ο έλεγχος των ισολογισμών του 2011 και του 2012 στην ελεγκτική εταιρία «GRANT THORTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ». Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες ορκωτών λογιστών στην Ελλάδα.
  3. Μέσα στον μήνα Οκτώβριο έχουμε τη προφορική διαβεβαίωση πως θα έρθουν προς έγκριση και οι δύο ισολογισμοί 2011, 2012, με τις επιμέρους εκθέσεις των ορκωτών.
  4. Ως νέα δημοτική αρχή και προκειμένου να έχουμε βοήθεια στην οικονομική τακτοποίηση και εξυγίανση του Δήμου μας και με την 152/10-10-2014 απόφαση δημοτικού συμβουλίου, που αξίζει να σημειωθεί ότι καταψηφίστηκε από όλους τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ζητήσαμε την συμπαράσταση και την συνδρομή των ελεγκτικών υπηρεσιών του κράτους προκειμένου να μας βοηθήσουν στο έργο της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου μας. Η απόφαση αυτή διαβιβάστηκε με το 10684/14-10-2014 διαβιβαστικό προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Στις 28/01/2015 με το Α.Π.6165 μας κοινοποιήθηκε ότι πρόκειται να διενεργηθεί έκτακτος γενικευμένος έλεγχος στην διαχείριση του Δήμου μας, τον οποίο και περιμένουμε.
  5. Ζητήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών το πόρισμα των ελέγχων. Ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι πορίσματα βγάζουν μόνο οι δικαστικές αρχές και κανείς άλλος. Ούτε Δήμαρχος, ούτε Αντιδήμαρχοι, ούτε λογιστές, ούτε φυσικά… δημοσιογράφοι ή ειδικοί συνεργάτες.

Το έργο της οικονομικής υπηρεσίας, ανάμεσα στα άλλα έχει να επιδείξει:
-Αύξηση των εσόδων (βεβαίωση – είσπραξη οφειλών).
-Μείωση των οφειλομένων προς τρίτους, πληρώνοντας πολλά τιμολόγια από χρέη που κληρονόμησε ο Δήμος. Αποδεικνύοντας έτσι ότι η διοίκηση έχει συνέχεια και συνέπεια.
-Προσεκτική κατανομή των δαπανών με απόλυτο ορθολογισμό, που είχε ως αποτέλεσμα την εν μέρει ανάκαμψη της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, παρά το γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις που παίρνουμε από την κεντρική διοίκηση είναι πλέον ελάχιστες.
-Οργάνωση της Οικονομικής υπηρεσίας, που παρά τις τεράστιες ελλείψεις, ανταποκρίνεται στις ανάγκες.
Αυτά και πολλά ακόμα οφείλονται σε μια ομαδική δουλειά, όπου συμμετέχουν οι υπάλληλοι με τους αιρετούς και με την ουσιαστική συμβολή του Αντιδημάρχου Οικονομικών. Σε όλους αυτούς αξίζει ένα μπράβο, καθώς έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους.
Αν κάποιοι το θεωρούν «τίποτα», όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, είναι άποψή τους, η οποία είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.
Τα μέχρι στιγμής έργο της Οικονομικής Υπηρεσίας με την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Χρήστου Βουραζέρη κρίνεται ικανοποιητικό, δεδομένου και του απίστευτου μπάχαλου που επικρατούσε στον συγκεκριμένο τομέα.

Η δική μας δημοτική αρχή προσπαθεί, με ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς να μαζέψει το χάος του παρελθόντος, να φροντίσει το παρόν και να σχεδιάσει το μέλλον.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!