Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Δήμος Άνδρου: Εγκληματικές φωτιές «από χέρι»

dimos

Παρά τα όσα παραπλανητικά διαδίδονται σκοπίμως το τελευταίο 24ωρο από γνωστούς και «αγνώστους» στο διαδίκτυο, στην περιοχή της Σταυροπέδας ξέσπασαν δύο πυρκαγιές από εμπρηστικές ενέργειες, όπως όλα δείχνουν, και σε απόσταση 1.000 μέτρων η μία από την άλλη.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο ανενεργού λατομείου, ενώ η δεύτερη πυρκαγιά κατέκαψε την καντίνα στην παραλία «Αποθήκες».

Είναι προφανές ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτών των πράξεων, καθώς επίσης και οι υποκινητές και υποστηρικτές τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο αδιαφορούν για το τίμημα που θα πληρώσουν οι Ανδριώτες από τη συγκεκριμένη καταστροφή, αλλά επιπλέον το επιδιώκουν, αποσκοπώντας σε οφέλη, κυρίως μικροπολιτικά και άλλα.

Όποιοι επιλέγουν τέτοιες σκοτεινές και επικίνδυνες μεθόδους, πρέπει να ξέρουν, ότι με τους εμπρησμούς καταφέρνουν να θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια υγεία, όσο και την επιτυχή προσωρινή αποκομιδή των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Άνδρος στην πιο κρίσιμη περίοδο του χρόνου, την τουριστική, να βρεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε το 2012.

Ο Δήμος προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα, ενώ θα ζητηθεί η συνδρομή του ΑΤ Άνδρου και της Πυροσβεστικής με αυξημένες περιπολίες στην περιοχή.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!