Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Δήμος Άνδρου: Οι σημαντικότερες αποφάσεις από το Δ.Σ. της 19ης Οκτωβρίου 2015

dimos

Οι σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Οκτωβρίου 2015, είναι οι εξής:

-Παρουσία των εργαζομένων που υπηρετούν στα ΕΛΤΑ Άνδρου, τέθηκε το θέμα της υποστελέχωσης των αντίστοιχων γραφείων Χώρας και Γαυρίου και αναπτύχθηκαν οι κίνδυνοι που απορρέουν από αυτήν την κατάσταση για το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Αποφασίστηκε η έντονη διαμαρτυρία του Δήμου προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα. Το ίδιο πρωί είχε προηγηθεί ενημέρωση και συνεργασία του Δημάρχου με τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και ο Δήμαρχος τους κάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση του Σώματος.

-Κατανεμήθηκαν πιστώσεις 16.500,00€ στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

-Στο πλαίσιο της ανάδειξης των παραλιών μας, εγκρίθηκε η συνδρομή προς την «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης», ώστε να είναι υποψήφιες για βράβευση με «Γαλάζια Σημαία» οι παραλίες Μπατσίου, Ψιλής Άμμου και Αγίου Πέτρου το 2016. Η προσπάθεια συνεχίζεται ώστε το 2017 να έχουμε και άλλες παραλίες υποψήφιες για «Γαλάζια Σημαία».

-Εγκρίθηκαν οι τριμηνιαίοι πίνακες εκτέλεσης του προϋπολογισμού Γ’ τριμήνου 2015. Είναι η πρώτη φορά που έρχονται έγκαιρα προς συζήτηση στο ΔΣ, ενώ την προηγούμενη Δημοτική περίοδο ΔΕΝ ήρθαν ποτέ.
Από αυτούς τους πίνακες προκύπτει σαφέστατη βελτίωση των εσόδων του Δήμου, που επιτρέπει την ομαλή πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος μπορεί να προχωρά σε αύξηση των δαπανών -άρα και των έργων του προς τους δημότες- κάθε φορά που παρατηρείται αύξηση των εσόδων, λειτουργώντας έτσι προς όφελος του προϋπολογισμού.

-Αποφασίστηκε η παραμονή του Δήμου μας στον πρόγραμμα ψυχικής υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ». Το πρόγραμμα εκτελεί δράσεις που αφορούν την απεξάρτηση, τις συμβουλευτικές δράσεις προς γονείς και μαθητές, την διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων κτλ. Ο Δήμος μας θα καταβάλει τις οφειλόμενες εισφορές ύψους 5.400,00€, που δεν είχαν καταβληθεί από το 2012 -ούτε καν η εγγραφή- και θα συνεχίσει κανονικά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

-Αποφασίστηκε να προχωρήσει η διαδικασία προμήθειας κάδων ανακύκλωσης μέσω της «διαδικασίας διαπραγμάτευσης» αφού ο ανάδοχος που προέκυψε μέσω διαγωνισμού κηρύχθηκε έκπτωτος επειδή δεν προσήλθε να υπογράψει σύμβαση. Το πρόγραμμα είναι ύψους 104.000,00€ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

-Παρελήφθη η περιβαλλοντική μελέτη διάνοιξης δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Συνετίου.

-Αποφασίστηκε η άμεση αποκατάσταση –από τον εργολάβο που εκτελεί το έργο του βιολογικού-της κακοτεχνίας που εδώ και 2 χρόνια (από το 2013) έχει γίνει στο γεφύρι του Νημποριού, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

-Αποφασίστηκε η ένταξη στον προϋπολογισμό του έτους 2016, έργου κατασκευής απορροής των ομβρίων στην περιοχή του «παρακαμπτηρίου» της χώρας. Πρόβλημα που «εκκρεμεί» τουλάχιστον από το 2006 και παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων δεν δόθηκε ποτέ λύση.

Σχετικά με τα αήθη σχόλια και τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς από συγκεκριμένο site, αν και όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο καθένας, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε απαντήσεις για την ορθή ενημέρωση όλων.

Έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Αγαπητοί Ανδριώτες,

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, με ελάχιστους οικονομικούς πόρους και σε έναν δήμο υποστελεχωμένο και με ελάχιστες έτοιμες δομές να παράξουν έργο, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με συνέπεια και αποτελεσματικά πολλαπλά χρονίζοντα προβλήματα δεκαετιών και να δώσουμε ταυτόχρονα προοπτική ανάπτυξης στο Νησί μας.

Λαϊκίστικες φωνές – με προφανή ιδιοτέλεια – δεν μας πτοούν.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!