Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Δήμος Άνδρου: Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Ανεμογεννήτριες

17757606_629197720623760_3261706831794536358_n

Πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου, σε αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής, η προγραμματισμένη συνάντηση των Δημάρχων των 4 νησιών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα συγκεκριμένα νησιά.
Ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά τις θέσεις των Δημάρχων των τεσσάρων νησιών και του Επάρχου Πάρου, που ήταν ομόφωνες προς την κατεύθυνση της ακύρωσης της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων, που απειλούν να αλλοιώσουν το κυκλαδίτικο τοπίο, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και την οικονομία.
Ο υπουργός έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις, ούτε δεσμεύθηκε για κάτι, αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ, στο οποίο έχουν προσφύγει οι τέσσερις δήμοι.

dimarxoi-ypourgeio-02
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι τέσσερις δήμαρχοι –εκφράζοντας και τη βούληση των τοπικών κοινωνιών- δήλωσαν πως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική ακύρωση της απόφασης για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά των Κυκλάδων.
Μαζί με τον Υπουργό πλαισιωμένο από τους συμβούλους του, στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Πάρου, κ. Μ. Κωβαίος, Νάξου, κ. Μ. Μαργαρίτης, Τήνου κ. Ι. Σιώτος(πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου) και Άνδρου κ. Θ. Σουσούδης. Παρευρέθη επίσης και ο Έπαρχος Πάρου κ. Κ. Μπιζάς, καθώς και φορείς των νησιών Τήνου και Πάρου. Μαζί με τους Δημάρχους παρίστατο και ο νομικός τους σύμβουλος της υπόθεσης αυτής, ο νομικός κ. Ξανθούλης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των Κυκλάδων, καθώς και ο κ. Ι. Καπάκης Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, με τον συνεργάτη του κ. Ι. Ρήγα πρώην Αντιδήμαρχο Κορθίου.
Πριν την αποχώρησή τους οι εκπρόσωποι των νησιών κατέθεσαν ψήφισμα.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!