Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Δήμος Άνδρου: «Το θράσος έχει όρια… και το ψέμα κοντά ποδάρια»

dimos

Με μεγάλη μας χαρά αλλά και έκπληξη διαβάσαμε την απελπισμένη κοινή ανακοίνωση των ανησυχούντων συνδυασμών της αντιπολίτευσης «Ανδριακή Ενότητα» και «Η Άνδρος της ζωής μας», των κ. Καπετάν Θεολόγου και κ. Καπάκη. Μια ανακοίνωση που ξεχειλίζει από θράσος και ψέμα, αφού την προσυπογράφει και ο δόκτωρ επικοινωνίας και μέγας καθηγητής «ανοικτών» πανεπιστημίων.

Οι δυο συνδυασμοί ανησυχούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, ξεχνώντας φυσικά:

-Την περίφημη έλευση του ΣΟΥΚΟΥ και την τηλεοπτική φιέστα τραγέλαφο που συνόδευσε το γεγονός και μας έκανε ρεζίλι στο πανελλήνιο.

-Τους για πολλούς μήνες γεμάτους κάδους, το 2012, τότε που η ΄Ανδρος ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος, μια υγειονομική βόμβα, με πολλές χωματερές και καιόμενους κάδους σε όλες τις πλατείες.

-Το φέσι των 280.000 ευρώ που μας φόρτωσαν από ενοίκια που δεν είχαν καταβληθεί στον ιδιοκτήτη του χώρου, όπου λειτουργεί ο δεματοποιητής.
-Το φέσι (περισσότερο από 40.000) στα συνεργεία αυτοκινήτων, που κατέστησε όλα τα αυτοκίνητα και τα απορριμματοφόρα ασυντήρητα και σκόρπια εδώ και εκεί.

Ανησυχούν, επίσης, μήπως το νησί «πνιγεί στα σκουπίδια» το καλοκαίρι, ξεχνώντας προφανώς πως πέρσι το καλοκαίρι η Άνδρος ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα, παρά την τραγική έλλειψη χρημάτων και πόρων.

Όλα αυτά τα ξέχασαν οι κύριοι της αντιπολίτευσης, μάλλον επειδή διαθέτουν επιλεκτική μνήμη. Ευτυχώς ΤΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ  όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού μας.

Σκηνές τραγικές, που καταφέραμε και τις αλλάξαμε και βγάλαμε μια απόλυτα θετική εικόνα προς τα έξω για το αρχοντονήσι μας. Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά από πέρυσι το νησί μας έχει γίνει προορισμός μέσα στους 10 πρώτους ανά την Ελλάδα.

Επί της ουσίας: Το θέμα του ΧΥΤΥ βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη και η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής ξεκινά σύντομα. Φυσικά δεν αρνούμαστε πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη διαχείριση ενός θέματος που καμία δημοτική αρχή δεν ήθελε να επιλύσει επί 30 χρόνια. Ιδιαίτερα για αυτούς που φωνάζουν τώρα με εκφραστή τον κ.Θεολόγου, να τους θυμίσουμε πως έχουν τραγικές ευθύνες αφού είχαν το θέμα για περισσότερο από 12 χρόνια διακυβέρνησης της Άνδρου χωρίς να κάνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα!!! Εμείς στον ενάμιση χρόνο που διοικούμε, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσουμε οριστική και βιώσιμη λύση, παρά τις αντιδράσεις.

Ενοχλεί την αντιπολίτευση και το γεγονός ότι υπάρχουν χορηγοί που μας εμπιστεύονται και βοηθούν αποφασιστικά το έργο μας. Προφανώς αγνοούν πως η Άνδρος έγινε ένα ξεχωριστό νησί κυρίως χάρη στους μεγάλους ευεργέτες της, που πάντοτε βοηθούσαν το νησί τους και θα εξακολουθήσουν να το βοηθούν και στο μέλλον.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι μας βοηθούν στο πολύ δύσκολο έργο μας, με τις σημερινές συνθήκες πτώχευσης που επικρατούν.

Όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση, μάλλον είναι φυσικό να μην την κατανοούν, δεδομένου ότι από 1ης Σεπτεμβρίου 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση, η οικονομική διαχείριση είναι πλήρως εναρμονισμένη με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία. Μας παρέδωσαν ένα Δήμο έτοιμο για επιτήρηση, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ!!!! ισολογισμό, χωρίς τριμηνιαίες αναφορές στο υπουργείο, ένα ΑΠΟΛΥΤΟ!!! μπάχαλο. 

Ο Κ. Καπάκης που τώρα ασχολήθηκε και προφανώς δεν γνωρίζει τις εποχές που πρώτα κοβόταν τα  τιμολόγια και μετά ανέβαιναν οι αποφάσεις στο «Διαύγεια». Αυτές οι εποχές κ. Θεολόγου και κ. Καπάκη  έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Εξάλλου από τότε που εφαρμόστηκαν τα capital controls, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς τι πληρώθηκε, σε ποιόν και πότε.

Τέλος, η παρούσα διοίκηση έχει αποδείξει ότι αναγνωρίζει και τιμά κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή που εμπλέκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε έργα τα οποία ολοκληρώνονται και παραδίδονται επί των ημερών της. Γι΄ αυτό και στα εγκαίνια των έργων αυτών δεν «ξεχνά» να καλέσει τους πρώην Δημάρχους, όπως ξέχασε να κάνει συστηματικά, η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αξίζει όμως να πούμε ότι η διοίκηση Γλυνού-Θεολόγου δεν τελείωσε ΚΑΝΕΝΑ έργο, όλα κράταγαν σε χρόνο με παρατάσεις επί παρατάσεων. Γιατί άραγε?
Είχαν έτοιμες και ώριμες μελέτες και εύκολα ενέταξαν τα έργα. Τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να τελειώσουν και τα τελείωσε η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύοντας πως υπάρχει συνέχεια και συνέπεια.

Όσο για την πεζογέφυρα που «καίει» το σύστημα Γλυνού-Μπασαντή-Θεολόγου, θα αναφέρουμε ότι η μελέτη υπάρχει από το 2002 και είμαστε αυτοί που την ολοκληρώσαμε από την αρχή έως το τέλος. Δεν φταίμε αν ήταν ανίκανοι να ξεκινήσουν το έργο. Τα γνωρίζει πολύ καλά και ο κ. «έγκριτος» που τότε έβριζε τον σύστημα Γλυνού Θεολόγου και τώρα τους καλύπτει και έχει πάρει εργολαβικά το έργο της καταστροφής των προσπαθειών μας.
Ο κ. Μπασαντής ο οποίος μας κατηγορούσε γιατί «έβλεπε» ανώνυμους, όπως έγραφε, να φέρνουν τον εισαγγελέα. Αλήθεια τι φοβόταν και μας έγραφε ότι ήθελε ο «άνθρωπος». Γιατί δεν ήθελε να έρθει εισαγγελέας, όταν πριν 2 χρόνια ο ίδιος φώναζε, ως «φίλος» τότε, (κάτι σαν το φιδάκι ο Διαμαντής) να μπει ο εισαγγελέας στον Δήμο, εναντίον Γλυνού Θεολόγου, ειδικά με το θέμα των ανεμογεννητριών. Τι έχει συμβεί άραγε? 

‘Οσο για τον κ. Καπάκη, ας κάτσει τώρα στην έμμισθη θέση που του προσέφερε η κυβέρνηση του «Σύριζα» και όταν τον αλλάξουν ας ξαναγυρίσει στο νησάκι μας να κάνει την μικροπολιτική του.
 Όταν τόλμησε ο πρώην πρόεδρος Κυριάκος Θωμάς να του υπενθυμίσει πως έχει υποχρέωση να παρακολουθεί τα συμβούλια, έστελνε υπερφίαλες επιστολές ως Γεν. Γραμματέας με περισσή έπαρση και αυστηρότητα.
Τι έχει κάνει για την Άνδρο από τη κυβερνητική θέση που βρίσκεται. Τι έχει κάνει για τα σκουπίδια. Μόνο οργανωμένη αντίδραση χωρίς καμιά πρόταση. Κατά τα άλλα έχει το θράσος και κρίνει παραποιώντας την αλήθεια, συκοφαντώντας και «λάμποντας» διά της απουσίας του.

Κάτι τελευταίο: Το γεγονός ότι η κοινή ανακοίνωση των δυο συνδυασμών της αντιπολίτευσης δημοσιεύτηκε ΜΟΝΟ στην «‘Εγκριτη» και «αντικειμενική» ιστοσελίδα «Εν Άνδρω» και πουθενά αλλού, ασφαλώς λέει πολλά. Οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν…

Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!!!

Γραφείο Ενημέρωσης Δήμου Άνδρου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!