Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήμος Άνδρου: Ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης – διόρθωσης τ.μ. ακινήτων προς τους ΟΤΑ

Ανοικτή είναι από σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή στους δήμους ανά την Ελλάδα των αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών για τα ακίνητα, που κατά το παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς.

Δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού από τον πολίτη προκειμένου να γίνεται η διόρθωση. Αρκεί μόνο η ηλεκτρονική δήλωση.

Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών, προκύπτει αυτόματα.

Για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνον η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis.

Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω των site:

– του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, https://mindigital.gr/

– του Υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr

– της ΓΓΠΣΔΔ, www.gsis.gr και

– της ΚΕΔΕ, www.kedke.gr.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δήμο Άνδρου στο τηλέφωνο: 2282360234 (Ώρες λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ, 09.00-15.00).

Επισημαίνεται ότι, στο από 21.02.2020 κατατεθέν Σχέδιο Νόμου “Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις”, εμπεριέχεται διάταξη με την οποία δίνεται παράταση της προθεσμίας διορθωτικής υποβολής έως 30.06.2020, αντί της 31.03.2020. Η διάταξη ωστόσο, δεν έχει ακόμη ψηφιστεί.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!