Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήμος Άνδρου: Απόντες στην ουσία, μαζί στην υποκρισία

Το δίδυμο Σουσούδη-Καπάκη ξαναχτυπά, απαλλάσσοντας μας πλέον από οποιαδήποτε αμφιβολία ότι κινούνται διαρκώς και σε μεταξύ τους συνεννόηση εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας εξεύρεσης βιώσιμων και ταυτόχρονα ρεαλιστικών λύσεων στα μεγάλα ανοιχτά θέματα του νησιού μας. Τελευταίο επεισόδιο η από κοινού προγραμματισμένη αντι-συγκέντρωσή τους για το ζήτημα των ανεμογεννητριών, αμέσως μετά την ηχηρή απουσία του πρώτου και την εκκωφαντική αφωνία του δεύτερου στην πρόσφατα οργανωμένη σχετική συνάντηση ουσιαστικού διαλόγου με συμμέτοχους όλους τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τους οικονομικούς παράγοντες που διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη του θέματος των χωροθετήσεων και της ισχύς τους.
Ο τέως Δήμαρχος κ. Σουσούδης μετά από 9 χρόνια στα κοινά της Άνδρου που όχι απλώς δεν έχει να επιδείξει τίποτα στη θωράκιση του νησιού έναντι της επέλασης αδειοδοτήσεων των ανεμογεννητριών, αλλά έχει μάλιστα υπερψηφίσει την εγκατάσταση αρκετών εξ αυτών, σήμερα εμφανίζεται αγωνιζόμενος εναντίον της ίδιας της απραξίας του και πολλών εκ των μέχρι τώρα επιλογών και αποφάσεών του.
Ο τέως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και επί 6 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλήςπαράταξης κ. Καπάκης, ο οποίος επίσης όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει πράξει τίποτα εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, αν δεν έχει ενθαρρύνει κιόλας την είσοδό τους στο νησί από την κυβερνητική θέση που κατείχε, εμφανίζεται αίφνης (κι αυτός) επαναστατημένος εναντίον κατά της ίδιας της έως τώρα στάσης του.
Το μόνο ενδιαφέρον που παρατηρούμε είναι η (συν)απόφασή τους να ασχοληθούν επιτέλους με ένα σημαντικό ζήτημα της Άνδρου και από αυτή την άποψη χαιρετίζουμε την κοινή στάση τους. Έστω και εάν είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσουν να αποφεύγουν με κάθε τρόπο να πάρουν θέση, μεταξύ άλλων, για την άθλια δημοσιονομική κατάσταση που παραλάβαμε (2 εκ. ευρώ χρέη), για το χώρο τοποθέτησης του δεματοποιητή και γενικότερα για τη μετατροπή του δήμου σε ουραγό της τοπικής αυτοδιοίκησης από την προηγούμενη διοίκηση που πορεύτηκε βουτηγμένη στην αδιαφάνεια μέχρι να αποδοκιμαστεί από τους δημότες.
Η χωρίς θέσεις και αρχές ακραία λαϊκιστική συμπόρευσή τους δεν κάνει πια εντύπωση σε κανέναν που ζει στον τόπο μας, καθώς και να ήθελαν να κρυφτούν τους μαρτυρά ξεδιάντροπα η οβιδιακή μετάλλαξη του κ. Καπάκη σε σχέση με την χωροθέτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σε ό,τι μας αφορά παραμένουμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του παρόντος των Ανδριωτών και του βιώσιμου μέλλοντος του νησιού μας. Μακριά από ψεύτικες υποσχέσεις και ψηφοθηρικούς τακτικισμούς φθηνής επαναστατικής γυμναστικής. Προσανατολισμένοι στον τοπικό δημοκρατικό διάλογο και σε αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις, με δεδομένο το ζοφερό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο πρόσφατο παρελθόν από όσους τώρα εμφανίζονται ως αθώες περιστερές, για την εξεύρεση σήμερα των καλύτερων εφικτών λύσεων.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Διαδώστε!

3 Σχόλια

 1. ΚΩΣΤΑΣ

  Παίζει κανένας σχολιασμός κα. Μπόθου ή όλα καλά με τη δημοσίευση του Δ.Τ.?

  Reply
 2. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ

  Απερίγραπτο το θράσος σας κε Λοτσάρη! Σας έχει κολλήσει στον τοίχο το σύνολο των πολιτών της Άνδρου για την άθλια στάση σας απέναντι στους ΑΠΕτζήδες και τολμάτε να ζητήσετε τα ρέστα από οποιονδήποτε;
  Όσο για τα υπόλοιπα θέματα, καταφέρατε σε 5 μήνες να έχετε δώσει τα χειρότερα δείγματα διοίκησης από κάθε άλλον προκάτοχό σας. Δεν χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να εξαντλήσετε την υπομονή μας, το κάνατε ταχύτατα.

  Reply
 3. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ;

  Μεταλλαγμένος είναι ο συντάκτης αυτού του κειμένου. Εκτός του ότι χρειάζεται να μάθει να αντιμετωπίζει, να διαχειρίζεται και να αντέχει την αλήθεια πρέπει επειγόντως να κάνει και μαθήματα ελληνικής γλώσσας…άκου οβιδιακή μετάλλαξη.
  Κατακαημένο, μάθαινε: ο όρος είναι: ΟΒΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
  ..τώρα αν έχεις την ψευδαίσθηση ότι μετάλλαξη και μεταμόρφωση είναι το ίδιο πράγμα…..χρειάζεσαι πολλή δουλειά για να γίνεις άνθρωπος!

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!