Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020

Δήμος Άνδρου: Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων

Ανακοίνωση Δήμου Άνδρου

Έχοντας ήδη μπει στην περίοδο όπου οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι ήδη ορατές, είναι ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών των τοπικών μας επιχειρήσεων αλλά και των ευπαθών ομάδων πολιτών.
Αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα η λήψη μέτρων για επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Επειδή όμως η εξέλιξη της πανδημίας είναι μία δυναμική διαδικασία, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την τοπική κοινωνία, να παρακολουθούμε στενά τις όποιες νεότερες επιπτώσεις και να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες στήριξης στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι οικονομικές και διοικητικές συνθήκες του Δήμου και στα πλαίσια των νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθεί το Υπ Εσωτερικών.
Προς αυτή την κατεύθυνση και ως πρώτο άμεσο βήμα θα συγκροτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της 14/5/2020 επιτροπή από επαγγελματίες του Νησιού μας.
Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι, σε συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου-αυτοδιοικητικά και υπηρεσιακά-να εισηγηθεί άμεσα προς την διοίκηση μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του Νησιού.
Κύριο χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι από την μια η στήριξη των επιχειρήσεων όλων των παραγωγικών κλάδων του Νησιού , από τον πρωτογενή τομέα μέχρι την λιανική πώληση και την ίδια στιγμή η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!

Διαδώστε!

2 Σχόλια

  1. ΠΡΟΚΟΨΑΜΕ

    Ο Ναχας και ο Θαχας είναι πρώτα ξαδέλφια. Και μόνο ότι ΘΑ συγκροτηθεί επιτροπή που ΘΑ εκτιμήσει τι συμβαίνει και ΘΑ σκεφτεί τι πρέπει να γίνει, δείχνει την αφασία του δήμου. Ευτυχώς ο δήμαρχος έτρεξε να προλάβει να τα πει πρώτος μην του κλέψει κανείς την δόξα…Βέβαια έχω την απορία: τα μέτρα που είχε προτείνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πριν από 5 ολόκληρες εβδομάδες γιατί δεν τα υιοθετησε; Τι μικρότητες εις βάρος των δημοτών είναι αυτές;

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!