Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Δήμος Μυκόνου: Ενημερώστε την αρμόδια Υπηρεσία καθαριότητας ώστε να προβεί άμεσα στην περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ 1

Σε ετοιμότητα και συνεχή εργασία τέθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Μυκόνου, με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου καθαριότητας Αλέξανδρου Κουκά, μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, που ανεξέλεγκτα και χωρίς συναίσθηση για την προστασία του περιβάλλοντος απετέθησαν, προφανώς λόγω εργασιών και ανακαινίσεων εν όψει της έναρξης της τουριστικής σαιζόν.

Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων. Από το 2016,διαχειριζόμαστε χωρίς επιπλέον κόστος για τον πολίτη της Μυκόνου, τα ογκώδη αντικείμενα (πλην ανακυκλώσιμων) και τα κλαδέματα, τα οποία :

  • παραδίδονται από τους πολίτες στο χώρο του ΧΥΤΑ Μυκόνου, ή
  • παραλαμβάνονται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία καθαριότητας
  • με τη χρήση θραυστήρα, συνθλίβονται πριν την εναπόθεσή τους στον ΧΥΤΑ.

Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπάζων.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ 2

Από το 2018,λειτουργεί στη Μύκονο μονάδα ανάκτησης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), η οποία είναι συμβεβλημένη με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων ΑΑΝΕΛ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΔΡΑΝΩΝ Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ. Τα αδρανή υλικά απόβλητα (μπάζα) που παράγονται, πρέπει να παραδίδονται προς ανακύκλωση στο χώρο της Οικοδομικής Μυκόνου, δίπλα στον ΧΥΤΑ.

  1. Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλογικού Συστήματος είναι: ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ Α.Α.Ν.ΕΛ, Ισμήνης 1 – Γέρακας, τηλ 210 6046544 – 210 6047497, email: info@aanel.gr (κα Τσαντήλα)
  2. Τα στοιχεία επικοινωνίας της μονάδας είναι: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ Α.Ε. / ΣΚΥΛΑΜΠΕΛΑ, ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΗΛ: 22890-24803 & 22890-24804 e-mail: santorinaiosnikos@gmail.com

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2016 λειτουργεί στη Μύκονο η ηλεκτρονική υπηρεσία για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων και έχει πετύχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. 

Προκειμένου λοιπόν να ενημερώνεται η υπηρεσία καθαριότητας και να επεμβαίνει άμεσα και ατελώς:

  • στην περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων
  • στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών
  • στην αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών

από κοινόχρηστους χώρους, παρακαλείστε, όπως έγκαιρα αποστέλλετε SMS (γραπτό μήνυμα με ονοματεπώνυμο) στο 6947703050 είτε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση wecare4mykonos@keridis.com

Με συνέπεια και οργάνωση, προσπαθούμε να καταφέρουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, τη Μύκονο. Πρώτοι εμείς οι πολίτες, πρέπει να σεβαστούμε και να προστατέψουμε το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής.

Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και συνέπεια, κοιτώντας το αύριο.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!