Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Δήμος Μυκόνου: Χρήση των κάδων απορριμμάτων με κλειστά καπάκια

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την ουσιαστική συνεργασία Πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μυκόνου εφαρμόζει πλέον κατ´ εντολή του Κανονισμού τηςτη χρήση των κάδων απορριμμάτων με κλειστά τα καπάκια ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των κάδων όπου τα καπάκια είναι σπασμένα.

Με κλειστούς τους κάδους απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, διασφαλίζεται η καλύτερη υγιεινή των χώρων, και αποτρέπεται η διάσπαρτη απόθεση των απορριμμάτων λόγω των ανέμων, τόσο γύρω από τους κάδους, όσο και στις γύρω περιοχές, ένα γεγονός που έχει προφανείς αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Με δεδομένο ότι όλοι σχεδόν οι κάδοι διαθέτουν πεντάλ ανοίγματος και κλεισίματος για καλύτερη και λειτουργική χρήση, οι πολίτες οφείλουν να διατηρούν τους κάδους απορριμμάτων μετά τη χρήση κλειστούς. 

Η έμπρακτη τήρηση βασικών και απλών κανόνων συμπεριφοράς αποτελεί δείγμα στοιχειώδους πολιτισμού, αλλά και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας, τον τόπο μας και το περιβάλλον.

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!