Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Δήμος Μυκόνου: Συνεχίζει για 3η χρονιά την οικονομική ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων του νησιού

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Κ. Κουκά, που έγινε ομόφωνα δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή, αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η χορήγηση εφάπαξ χρηματικού ποσού, ανάλογα με τους πραγματικούς μήνες υπηρεσίας, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και διαμονής για νοσηλευτές, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β, όπου το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Ακολουθεί πίνακας με το αριθμό των δικαιούχων, καθώς και τα αντίστοιχα ποσά.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΟΛΟ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ
Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου 23 22.296,67 €
Λιμενικό Σώμα Μυκόνου

 

42 47.060,00 €
Πυροσβεστικό Σώμα Μυκόνου

 

37 40.080,00 €
ΕΚΑΒ 5 6.000,00 €
Εκπαίδευση

Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο- Λύκειο

107 92.761,67 €
Νοσηλευτές 4 9.600 €
ΣΥΝΟΛΟ 218 217.798,34 €

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συνολικό ποσό των 217.798,34 € καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου και κατανέμεται με βάση τον υπάρχουσα νομοθεσία που θεσπίστηκε μετά από σχετική εισήγηση της σημερινής Δημοτικής αρχής.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε:

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας και συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας.

 Στο πλαίσιο αυτό, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους στηρίζουμε έμπρακτα, γεγονός που αποτελεί μία πράξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, αλλά και ένα κίνητρο για όσους συναδέλφους τους μπορούν να έλθουν στο μέλλον.

Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που καλούμαστε να οργανώσουμε την επόμενη τουριστική περίοδο και την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

 Όλοι μαζί θα εργαστούμε με συνέπεια και σοβαρότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!