Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Ρόδου: Επείγον έγγραφο για τον καθαρισμό των οικοπέδων

2ac10a051333375ece89908acbc285fb

Επείγον έγγραφο με το οποίο ενημερώνει τους πολίτες αναφορικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων έστειλε προς όλες τις δημοτικές ενότητες η διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Ρόδου.

Όπως επισημαίνει, επειδή πλέον έχουμε μπει στην αντιπυρική περίοδο, οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται μέσα στις πόλεις ή σε οικισμούς θα πρέπει να τα καθαρίσουν από τα ξερά χόρτα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα και μηνύσεις από Δήμο και Πυροσβεστική.

Αναλυτικά,  στο έγγραφο επισημαίνονται τα εξής: 
“Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου, γίνεται γνωστό ότι από την 1η Μαΐου έχουμε εισέλθει στην αντιπυρική περίοδο. 

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012, το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 και τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, οι κάτοχοι οικοπέδων τα οποία βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην καθαριότητα και στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η μη συμμόρφωση στα ανωτέρω επιφέρει  την επιβολή προστίμου εκ μέρους του Δήμου, καθώς και την επιβολή μήνυσης εκ μέρους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης
Παναγιώτης Μάτσης
Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Πηγή: Ροδιακή


Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!