Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Δημοσιογραφικά ταξίδια για την προώθηση της Άνδρου σε Γερμανία και Ολλανδία

64214800_1092383690971825_2824105958223904768_n

Στο πλαίσιο της προβολής της Άνδρου ως τουριστικού προορισμού, πραγματοποιούνται –όπως και πέρυσι- στοχευμένα δημοσιογραφικά ταξίδια, τα οποία διοργανώνουν η Marketing Greece και τα γραφεία του ΕΟΤ, με την επιμέλεια και την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου, αλλά και με την πολύτιμη προσφορά και συνεργασία των επαγγελματιών του νησιού όσον αφορά τη διαμονή και την εστίαση.

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανίδα δημοσιογράφος Claudia Scheffler-Perrone επισκέφτηκε το νησί μας από τις 21 έως τις 24 Μαΐου. Στόχος της επίσκεψης είναι να παρουσιάσει στο Γερμανικό κοινό δύο Κυκλαδίτικα νησιά, την Άνδρο και τη Νάξο, που ήταν ο επόμενος σταθμός της, ως ιδανικούς island hopping προορισμούς, μέσα από αυθεντικές εμπειρίες και επαφές με ντόπιους. Το άρθρο που επιμελήθηκε η κα Scheffler-Perrone, θα δημοσιευθεί στα παρακάτω online μέσα: Huffington Post: 7.000.000 UVM, Reise Stories: 520.000 UVM, Nonsoloamore: 100.000 UVM.

Κατά την παραμονή της στην Άνδρο, η Γερμανίδα δημοσιογράφος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί μουσεία και μνημεία του νησιού (Μουσείο Γουλανδρή, Αρχαιολογικά Μουσεία, Αγία Θαλασσινή, Αφανής Ναύτης, κ.ά), να ξεναγηθεί στις γραφικές περιοχές της Χώρας και του Κορθίου, να επισκεφτεί μοναστήρια (Αγία Ειρήνη), να δοκιμάσει προϊόντα και να μάθει για την ιστορία της παρασκευής Ανδριώτικων γλυκών. Επίσης, περπάτησε στις πιστοποιημένες πεζοπορικές διαδρομές του νησιού μας, απολαμβάνοντας τον φυσικό πλούτο (Πυθάρα, κ.ά.) και ταξίδεψε με καραβάκι από τη Χώρα στην παραλία Άχλα.

Το επόμενο ταξίδι που αφορά την Άνδρο, υλοποιείται στο πλαίσιο της προωθητικής δράσης «100 Ολλανδοί bloggers @ 100 ελληνικούς προορισμούς» και διοργανώνεται από το Γραφείο ΕΟΤ-Κάτω Χωρών για τη μεγιστοποίηση της προβολής της Ελλάδας, με μια συνεχή δράση επικοινωνίας, όλη τη διάρκεια του έτους από τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.

Όλο το υλικό των bloggers αναρτάται στο προσωπικό τους ιστολόγιο και στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για την υποστήριξη της δράσης www.Ilovegriekenland.nl, η οποία έχει τη μορφή ενός μοντέρνου και επίκαιρου οδηγού για την Ελλάδα με 100 προορισμούς. Η Naomi Louwerens, που θα επισκεφτεί την Άνδρο από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, είναι μια από τις γνωστότερες Ολλανδές blogger, με 135.000 μοναδικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα της https://www.authenticchiclifestyle.com.

Το blog της κας Louwerens επικεντρώνεται στους Ολλανδούς υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, κυρίως γυναίκες που ταξιδεύουν σε προορισμούς ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, αναζητώντας στα ταξίδια την πολυτέλεια, κομψά και αυθεντικά καταλύματα, αξιοθέατα και γαστρονομία.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!