Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Δημοσκοπήσεις και Νταβατζήδες

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ-e1505847440743-1

Το άρθρο υπογράφει ο αναγνώστης μας Γ.Π.

Τον όρο ‘’νταβατζήδες’’ τον εισήγαγε στην πολιτική ζωή ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πριν από 15 χρόνια.

15 χρόνια μετά οι νταβατζήδες επιστρέφουν και ιδιαίτερα τώρα που είναι και προεκλογική περίοδο. Άλλωστε στην πορεία προς τις εκλογές αποκαλύπτονται όλες οι υπόγειες διαδρομές.

Ενίοτε χρησιμοποιούνται και…δημοσκοπήσεις.

Δημοσκοπήσεις των οποίων η αξιοπιστία είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Είναι αυτό που λένε «πες μου ποιος την πληρώνει για να σου πω τι αποτελέσματα θα βγάλει’’.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις έχουμε και μαϊμού-εντολείς. Άλλος φαίνεται ως εντολέας της δημοσκόπησης και άλλος την πληρώνει.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι μία απλή ιστοσελίδα , χωρίς διαφημίσεις και έσοδα, μπορεί να πληρώνει 4 με 5 χιλιάδες για μια δημοσκόπηση …και όχι μία φορά.

Δυστυχώς για κάποιους οι πολίτες είναι πολύ πιο υποψιασμένοι από όσο φαντάζονται. Μπορεί κάποιοι να φιλοδοξούν να παίξουν το ρόλο του ‘’νταβατζή’’ αλλά η κοινωνία δεν θέλει ‘’νταβατζήδες’’.

Ιδιαίτερα όταν επιδίδονται σε συστηματική ιδεολογική τρομοκρατία, διαστρέβλωση, στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων και προώθηση άλλων.

Ιδιαίτερα όταν έχουν το θράσος να κάνουν οι ίδιοι και μαθήματα δεοντολογίας ενώ την ηθική και τη δεοντολογία την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Αυτά για την ώρα.

Υ.Γ: Οποιαδήποτε ομοιότητα ή συσχέτιση με πρόσωπα και καταστάσεις είναι…συμπτωματική. Γενικά μιλάμε…

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!