Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Δημοτική Κοινότητα Γαυρίου: Απομάκρυνση ογκωδών – Κλαδέματα

Ανακοίνωση Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου

Επειδή ακούγονται πολλά, ίσως κάποια πράγματα πρέπει να διευκρινιστούν, για το θέμα αυτό και να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις.
Τόσο η κοινότητα, όσο και ο Δήμος αποδέχονται τις κλήσεις των πολιτών (και προσπαθούν να τις υλοποιήσουν), για απομάκρυνση ογκωδών απορριμμάτων, οικοδομικών υλικών και κλαδεμάτων από τα σπίτια τους.
Είναι σαφές ότι αυτές οι εργασίες δεν μάς δεσμεύουν και δεν είναι στις υποχρεώσεις μας. Πιστεύοντας όμως, ότι έτσι προσφέρουμε βοήθεια στους συμπολίτες μας και παράλληλα διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό, (αφού όλα αυτά δεν πετιούνται πλέον δεξιά και αριστερά) , κρίνουμε ότι η συνδρομή μας είναι απαραίτητη.
Εδώ όμως θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν κάποια πράγματα.
Πρώτα απ όλα στο χώρο των σχολείων υπάρχει ένα κοντεϊνερ, που όλοι μπορούν μόνοι τους να μεταφέρουν και να ρίχνουν εκεί, ογκώδη αντικείμενα και ότι αλλού είδους απορρίμματα έχουν(εκτός από οργανικά)
Αν αυτά που έχει να πετάξει κάποιος είναι ανακυκλώσιμα, τότε μπορούμε να τον κατευθύνουμε και να τον βοηθήσουμε, για το τι πρέπει να κάνει για να μην ταλαιπωρηθεί.
Όταν όμως αυτός που έχει να απομακρύνει ογκώδη, θέλει εμείς να πάμε στον χώρο του, πρέπει να μάς ενημερώσει και να γνωρίζει τα εξής :Πρώτα απ όλα να μας ειδοποιήσει έγκαιρα (η δρομολόγηση του προβλήματος θέλει κάποιο χρόνο).
Να μας πει τα είδη και τον όγκο των απορριμμάτων που έχει για απομάκρυνση.
Να έχει κάνει ικανοποιητικό πακετάρισμα (ξύλα, κλαδέματα κλπ)
Τοποθέτηση σε σακούλες (μπάζα κλπ)
Αν ο όγκος αυτών που έχει να απομακρύνει είναι μεγάλος, να υπάρχει άνθρωπος να βοηθήσει.
Αν είναι μπούρδες και πολύ μεγάλα αντικείμενα, θα πρέπει εμείς εκτός από φορτηγό να έχουμε και μηχάνημα (αυτά τα φροντίζει και τα δρομολογεί η αντιδήμαρχος).
Πάντως για οποιαδήποτε πρόβλημα ο κοινοτικός σύμβουλος Γιώργος Ντούσης, είναι καθημερινά στην περιστεριωνα (γραφείο κοινότητας) για να σας εξυπηρετήσει.
Επίσης και στο κοινοτικό γραφείο είναι η γραμματέας Κατερίνα Δάρα, πού μπορεί να σας εξυπηρετήσει.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!