Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Δημοτικό Σχολείο Πίσω Μεριάς Κορθίου: Πρόγραμμα etwinning «Φλαούνες κι αθερίνες, πλιγούρια και λουκούμια»

b219fb8c

Φέτος τα παιδιά των Α’, Γ’ και Δ’ τάξεων κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος συμμετείχαν στο πρόγραμμα  etwinning με τίτλο:

 «Φλαούνες κι αθερίνες, πλιγούρια και λουκούμια»

Σκοπός του προγράμματος, εκτός από την γνωριμία, συνεργασία και επικοινωνία μαθητών διαφορετικών σχολείων της Ελλάδας και της Ευρώπης, ήταν η γνωριμία με την κουλτούρα της μαγειρικής διαφορετικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας και της Κύπρου.

Δραστηριότητα 1η: «Ας συστηθούμε!»

Κάθε σχολείο δημιούργησε μια αυτοπαρουσίαση για να γίνει η πρώτη γνωριμία. Κάθε παιδί ζωγράφισε τον εαυτό του ή έβαλε μια φωτογραφία του, επέλεξε να γράψει ορισμένα προσωπικά του στοιχεία καθώς και το αγαπημένο του φαγητό ή γλυκό.

Δραστηριότητα 2η: «Παρουσιάζω τον τόπο μου»

Επιλέξαμε να συγκεντρώσουμε φωτογραφίες και να φτιάξουμε και να παρουσιάσουμε ένα βίντεο για τον τόπο μας, την Πίσω Μεριά, με αφήγηση και μουσική.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=kajYAYkxdjE

Δραστηριότητα 3η: «Λογότυπο Έργου»

Το λογότυπο του προγράμματος είναι ένας μαγειρικός σκούφος που στη βάση του τοποθετήθηκαν τα εμβλήματα όλων των σχολείων. Εμείς, ύστερα από ψηφοφορία, επιλέξαμε για έμβλημά μας τη φουρτάλια! 

Η Φουτάλια μας ζωγραφισμένη από την ομάδα «Οι φουρτάλιες» (Νικολέτα, Βαλεντίνα και Κατερίνα)

Το λογότυπο του προγράμματος

Δραστηριότητα 4η 

Ανταλλάξαμε πασχαλινές κάρτες και επιστολές με όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία.

DSC_0353 DSC_0351

Δραστηριότητα 5η: «Τοπικές συνταγές» 

Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε στα συνεργαζόμενα σχολεία την τοπική συνταγή της φουρτάλιας, των αμυγδαλωτών και των λουκάνικων.

Δραστηριότητα 6η: «Μάγειρας Τσελεμεντές»

Για το κλείσιμο του προγράμματος τραγουδήσαμε το τραγούδι «Ο μάγειρας» με σκοπό να γίνει στο άμεσο μέλλον ένα ενιαίο βίντεο, όπου κάθε σχολείο θα τραγουδά κι ένα μέρος του τραγουδιού.

Το Υ.Γ. της δασκάλας 🙂 

Πολλά μπράβο στα *Α*Σ*Τ*Ε*Ρ*Ι*Α* μου για την προσπάθειά τους, την αφοσίωσή τους, τον αστείρευτο ενθουσιασμό τους και τον ζήλο που επέδειξαν. 

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκτός από τα παιδιά για την υποδειγματική συνεργασία τους, τους γονείς και την τοπική κοινωνία της Πίσω Μεριάς για τη καλή διάθεσή τους να μας βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστήκαμε. 

Θα σας θυμάμαι πάντα και θα μου λείψετε πολύ…

Πηγή: http://moustakeio-dim-sch.blogspot.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!