Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δραματική αύξηση της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα

έκθεση-unicef-για-την-παιδική-φτώχεια-παιδική-φτώχεια-2012-παιδική-φτώχεια-socialpolicy.gr_

Ισχυρή αύξηση στα ποσοστά παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα καταγράφει μελέτη της UNICEF από το 2008, στην οποία επιπλέον το μέσο οικογενειακό εισόδημα γύρισε 14 χρόνια πίσω. Συνολικά στον ανεπτυγμένο κόσμο, η οικονομική κρίση έχει ρίξει άλλα 2,6 εκατομμύρια παιδιά κάτω από το όρια της φτώχειας, με το πλήγμα να είναι ιδιαίτερα αισθητό στις χώρες του λεγόμενου ευρωπαϊκού Νότου.

Σύμφωνα με τη μελέτη της UNICEF που παρουσιάστηκε την Τρίτη στη Ρώμη, ο συνολικός αριθμός των παιδιών στον ανεπτυγμένο κόσμο που ζουν σήμερα σε οικογένειες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας βρίσκεται στα 76,5 εκατομμύρια παιδιά.

Σε σύγκριση με το 2008, όταν ξέσπασε η κρίση, πρόκειται για 2,6 εκατομμύρια παιδιά περισσότερα.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, το ποσοστό σχεδόν διπλασιάστηκε -αυξήθηκε κατά 17,5 ποσοστιαίες μονάδες από το 23% στο 40,5%. Μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται μόνο στην Ισλανδία (20,4 μονάδες),

Από τις 41 χώρες που εξετάστηκαν, στις 23 η παιδική φτώχεια ενισχύθηκε στην εν λόγω περίοδο.

Ισχυρή ήταν η ενίσχυση και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση αλλά και στην Κροατία, τη Λετονία και την Ισλανδία.

Ενδεικτικά υπογραμμίζεται στη μελέτη ότι στην ελλάδα το μέσο οικογενειακό εισόδημα είχε επιστρέψει το 2012 σε επίπεδα ανάλογα του 1998. Για την Ισπανία, την Ιρλανδία αλλά και το Λουξεμβούργο, η υποχώρηση φτάνει τη δεκαετία, για την Ισλανδία τα εννέα χρόνια και για την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία τα οκτώ.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!