Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Δράσεις με τη συμμετοχή του Τμήματος Περιβάλλοντος της «Λέσχης Ανδρίων»

Το Τμήμα Περιβάλλοντος της «Λέσχης Ανδρίων» υποστηρίζει τις δράσεις πρόληψης σε θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και αντιμετώπισης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης που οργανώνει το «Λιμεναρχείο Άνδρου», και συγκεκριμένα:
 
Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 συμμετείχε στο καθαρισμό της παραλίας «Παραπόρτι» Άνδρου.


 
Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 με τη συμμετοχή εθελοντών δυτών από το Τμήμα Περιβάλλοντος της «Λέσχης Ανδρίων» και από την Ραφήνα πραγματοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός του λιμένα Κάστρου Χώρας Άνδρου. Η παραπάνω δράση ακολουθήθηκε από την θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση για την καταπολέμηση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από την εγκατάσταση «Α.Σ.Π. Δ.Ε.Η. ΑΝΔΡΟΥ».


 
Συλλέχθηκε μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων από τον Λιμένα Κάστρου της Χώρας Άνδρου, μεταξύ των οποίων, λάστιχα αυτοκινήτων, μεγάλες ποσότητα πλαστικών μπουκαλιών, συσκευασιών, και άλλων, καθώς και τενεκεδάκια αλουμινίου. Επίσης η εγκατάσταση «Α.Σ.Π. Δ.Ε.Η. ΑΝΔΡΟΥ» επέδειξε την ετοιμότητά της για την αντιμετώπιση σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή.
 
Οι φορείς που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις ήταν ο «Δήμος Άνδρου», το «Επαρχείο Άνδρου», η «Λέσχη Ανδρίων», «Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου Σ.Ε.Δ.Α.», «Αλιευτικός Σύλλογος Άνδρου» και ο «Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας». Καθώς και μέλη της Ομάδας Καταπολέμησης Ρύπανσης Άνδρου, και εθελοντές του Τοπικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρύπανσης (L.C.P.) και του Σχεδίου Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρύπανσης της εν θέματι εγκατάστασης (P.C.P.).


Το Τμήμα Περιβάλλοντος της «Λέσχης Ανδρίων» ενθαρρύνει τα μέλη και τους φίλους της που θέλουν να ενεργοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος να επικοινωνήσουν μαζί της και να ενταχθούν στους εθελοντές της.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!