Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Οι δρόμοι του κρασιού της Δωδεκανήσου

thumb_640

Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε., εταίρος του έργου «Gastronomy Net» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013, έχει αναλάβει μία σειρά δράσεων που κορυφώνονται με την δημιουργία των «Δρόμων του Κρασιού» της Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάστηκαν τρεις οινικές διαδρομές στα Δωδεκάνησα:

– Μία στο νησί της Ρόδου, η «Ρόδ-Οινη Οδός», η οποία διανύοντας την αγροτική Ρόδο καταλήγει στο χωριό του Έμπωνα.
Εκεί ξεκινάει η εσωτερική – περιπατητική διαδρομή μέσα από τα σοκάκια του χωριού ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει τα τοπικά οινοποιεία.

– Στο νησί της Κω, η διαδρομή «Οινο-Κώος» προτείνει στον επισκέπτη να γνωρίσει τα οινοποιεία και την ενδοχώρα του νησιού, καταλήγοντας στους «ορεινούς» παραδοσιακούς οικισμούς Ασφενδιού, Ασώματου, Ζιας.

– Τέλος, σχεδιάστηκε η διαδρομή «Μια Θάλασσα Κρασί» που ενώνει τους χώρους ενδιαφέροντος για τον οίνο στα νησιά Πάτμο – Λέρο – Λειψούς.

Το έργο ολοκληρώνεται με την ειδική σήμανση των «Δρόμων του Κρασιού» η οποία προτείνει στους επισκέπτες να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες διαδρομές για να γνωρίσουν τις γεύσεις, τους ανθρώπους και τους χώρους οινικού ενδιαφέροντος στα νησιά μας.

Η σήμανση της διαδρομής του νησιού της Ρόδου θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση της τελευταίας πληροφοριακής πινακίδας (έναρξης διαδρομής) στο Πάρκο του Ροδινιού, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:00.

Πηγή :  http://www.rodiaki.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!