Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Δυναμικές πρωτοβουλίες από την αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου για τις ανεμογεννήτριες

Με αίσθημα ευθύνης, κι επειδή θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή ακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, σε αντιδιαστολή με τις δυναμικές κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στα γειτονικά με την Άνδρο νησιά, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου ανακοινώνει πως αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αναφορικά με το θέμα της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης αιολικών σταθμών στο νησί μας.

Μετά τη διοργάνωση της πρόσφατης εκδήλωσης με τις εταιρείες, κι ενώ η Άνδρος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα σε σχέση με τα σχέδια των επενδυτών, πιστεύουμε πως είναι απόλυτη ανάγκη να συστρατευτούμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Έτσι, λοιπόν:

1)      Απευθύνουμε πρόσκληση στα άλλα νησιά για συγκρότηση κοινής επιτροπής με σκοπό: α) την υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου β) την υποβολή προτάσεων,  ως επιτροπή διαπραγμάτευσης, για το νέο ειδικό χωροταξικό γ) την αλληλοϋποστήριξη και αλληλοσυμπαράσταση στον αγώνα όλων των νησιών.

2)      Προσκαλούμε όλους τους πολιτικούς, πολιτιστικούς, εμπορικούς, τουριστικούς και κοινωνικούς φορείς για την έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος σχετικά με τη χωροθέτηση αιολικών σταθμών στο νησί μας.

3)      Διοργανώνουμε εκδήλωση στο Γαύριο, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00 το πρωί, για την  εκτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων ενόψει των νέων δεδομένων.

Καλούμε τους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες της Άνδρου να συνδιαμορφώσουμε από κοινού τη στάση μας, απέναντι στην μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμμετέχουμε όλοι.

Αδάμης Βασίλης

Αντώνογλου Αντώνης

Βάμβουκας Μανώλης

Βιδάλης Νίκος

Θεοδωράκης Διαμαντής

Καπάκης Γιάννης

Μαμάη Νίκη

Μαμάη Τασούλα

Μπακέλας Γιάννης

Σουσούδης Θεοδόσης

Τρανάκος Γιώργος

Τσαούσης Σπύρος

Ψωμάς Γιώργος

 

 

 

Διαδώστε!

5 Σχόλια

 1. ΤΕΛΕΙΟ

  Επιτέλους, επιτέλους!!!!!! Να σηκώσουμε κεφάλι μπροστά στην καταστροφή που έχουν ενορχιστρώσει και την υποβοηθάει και ο Λοτσάρης.
  Πολλά μπράβο σε ολόκληρη την αντιπολίτευση ! Όλη η Άνδρος μαζί !

  Reply
 2. Κατερίνα Αστρα

  Νομίζω ότι εάν αυτό το ΜΕΓΆΛΟ Θέμα αντιμετώπισθη με ομόνοια και συνεννόηση και όχι με αντιπαλλοτητα ανόητη θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα….

  Reply
  1. Ο Ψωριάρης χώρια

   Φυσικά απαιτείται ομόνοια, γι αυτό σύσσωμη η αντιπολίτευση κινείται για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κύριος Λοτσαρης παιζει το παιχνίδι των αιολικών εις βάρος της Άνδρου και δεν πρέπει να τον αφήσουμε να έχει τον έλεγχο των κινήσεων γιατί θα βρεθούμε με ανεμογεννήτριες μέχρι στις αυλές μας.

   Reply
 3. Αντ. ΓΛΑΜΠΕΔΑΚΗΣ

  Επιτέλους φάνηκε μια αχτίδα φωτός στο ολόμαυρο μέχρις στιγμής τοπίο !!

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!