Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Economist: Η κρίση επανέρχεται στην Ελλάδα

merisma3

Στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που φέρνει η επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρεται ο Economist σε δημοσίευμα του.

«Αν και ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν θέλει να φύγει από το ευρώ, υπόσχεται στους ψηφοφόρους αυξήσεις δαπανών και φόρους που μπορεί να κάνουν δύσκολη την παραμονή της Ελλάδας» τονίζεται στο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα και το ευρώ: Η κρίση επανέρχεται». Το δημοσίευμα προσθέτει ότι από τον λόγο αυτόν προέκυψε η ξαφνική απαισιοδοξία της αγοράς.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας, τότε θα ακολουθήσουν γενικές εκλογές, τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καθώς συμβαίνουν αυτά», προσθέτει, «υπάρχει καλή πιθανότητα ότι ο κ. Σταύρος Δήμας, πρώην Επίτροπος της ΕΕ, θα κερδίσει στην προεδρική εκλογή στα τέλη του μήνα. Αλλά η τελευταία ιλαροτραγωδία στο Αιγαίο θυμίζει πόσο η Ευρωζώνη δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε μεταρρυθμίσεις και τους κινδύνους, που εγκυμονούν οι πολιτικές της».

Είναι αλήθεια, συνεχίζει το δημοσίευμα, ότι μετά τη δέσμευση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον Ιούλιο του 2012, «να κάνει ό,τι χρειαστεί» για να σώσει το ευρώ, οι φόβοι για ενδεχόμενη διάσπαση του ευρώ υποχώρησαν. Αλλά, «ακόμη και αν η άμεση απειλή της διάσπασης έχει μειωθεί, η πιο μακροχρόνια απειλή μάλλον έχει αυξηθεί» σημειώνει οEconomist.

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!