Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Η ΕΕ προσφέρει 24,4 εκατ. ευρώ για εμβόλια κατά του Έμπολα

ebola8

Το ποσό των 24,4 εκατομμυρίων ευρώ αποδέσμευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να «καταφέρει ένα πλήγμα» στην επιδημία του Έμπολα.

Έτσι, η οικονομική συμβολή της στις διεθνείς προσπάθειες κατά του θανατηφόρου ιού αυξάνονται στα 204,4 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε πέντε ευρωπαϊκά ερευνητικά σχέδια που αφορούν από μια ευρείας κλίμακας κλινική δοκιμή ενός εμβολίου μέχρι δοκιμές υπαρχόντων και νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση του ιού, διευκρίνισε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Η διαδικασία αποδέσμευσης του ποσού των 24,4 εκατομμυρίων θα επιταχυνθεί «ώστε να αρχίσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσαν οι Βρυξέλλες.

Τα προγράμματα που επελέγησαν —δύο στο Βέλγιο, δύο στη Γαλλία και ένα στη Γερμανία— κρίθηκαν ως «τα πιο υποσχόμενα» για την αντιμετώπιση του Έμπολα, όπως τα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Έχουμε δεσμευτεί σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο σε ό,τι αφορά τον Έμπολα και χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε την κρίση και ταυτόχρονα να βρούμε μια μακροπρόθεσμη λύση», υπογράμμισε.

Η ανακοίνωση γίνεται ταυτόχρονα με τη διάσκεψη υψηλού επιπέδου του ΠΟΥ, που πραγματοποιείται σήμερα στη Γενεύη με τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας και αντιπροσώπων της βιομηχανίας. Στη διάσκεψη συζητείται η πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμα εμβόλια, η χρηματοδότηση εκστρατειών εμβολιασμού και ανοσοποίησης καθώς και ο σχεδιασμός, η ικανότητα παραγωγής, η ρύθμιση και η αποζημίωση για τις κλινικές δοκιμές.

«Επικροτώ θερμά την αποφασιστικότητα της Επιτροπής να στηρίξει μια σειρά κλινικών δοκιμών και μελετών σχετικά με τον ιό Έμπολα, ως μέρος της συνεισφοράς της Ευρώπης στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης η οποία έχει ήδη κοστίσει τόσες πολλές ζωές» δήλωσε ο καθηγητής Πίτερ Πίοτ, διευθυντής του London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Η Επιτροπή είχε ανακοινώσει μέχρι σήμερα ότι θα προσφέρει 180 εκατομμύρια ευρώ ως ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα. Εάν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα χρήματα που έχουν υποσχεθεί να δώσουν οι χώρες-μέλη της ΕΕ ξεχωριστά, η συμβολή των Ευρωπαίων φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ. 

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!