Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Εγκατάσταση 10 οργάνων άθλησης υπαίθριου χώρου στο γήπεδο της Άνω Μεράς

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας και της ενθάρρυνσης των αθλητικών δραστηριοτήτων, ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στην εγκατάσταση 10 οργάνων άθλησης ενηλίκων εξωτερικού χώρου στο γήπεδο της Άνω Μεράς.

Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν:

Όργανο έκτασης ποδιών

Όργανο ποδηλάτου

Όργανο stepper

Όργανο ελλειπτικής κίνησης ποδιών

Όργανο εκτάσεων

Όργανο βάδισης αέρος

Όργανο πιέσεων ώμων

Όργανο έλξεων ώμων

Όργανο παράλληλες μπάρες

Όργανο πάγκου κοιλιακών

Βασικός στόχος είναι η διαμόρφωση χώρων εκγύμνασης, ελεύθερων στη πρόσβαση, δωρεάν στη χρήση, σε κατάλληλο φυσικό περιβάλλον, που να προδιαθέτει για φυσική άσκηση και να πραγματοποιείται σε περιβάλλον ασφάλειας. Ίδια όργανα άθλησης ενηλίκων εξωτερικού χώρου είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στο Δημοτικό Στάδιο του Κόρφου.

Τα όργανα φέρουν ευανάγνωστες ταμπέλες, με αναλυτικές οδηγίες χρήσεως και ενημέρωσης στην ελληνική γλώσσα και είναι κατασκευασμένα, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Ποιότητας και Ασφάλειας.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου και το συνολικό του κόστος ανέρχεται σε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σε σχετική του δήλωση, ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε:

«Βασικός στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι η ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των συμπολιτών και των επισκεπτών μας.

 Η άθληση έχει μια ξεχωριστή σημασία, τόσο για την υγεία, όσο και για την κοινωνικοποίησή μας και η δημιουργία ανάλογων χώρων αθλητισμού, αλλά και πολιτισμού βρίσκεται στις βασικές μας προτεραιότητες.

Εύχομαι, οι συμπολίτες μας στην Άνω Μερά, να τον αγκαλιάσουν και να τον αξιοποιήσουν και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα με στοχευμένες δράσεις για μια καλύτερη ζωή για όλους »

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!