Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εικονική περιήγηση στο Λούβρο

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης – το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται στα 445.000 κομμάτια. Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους.

Το εκθέματα του μουσείου προέρχονται από την αρχαιότητα μέχρι τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα. Η συλλογή του Μουσείου του Λούβρου καθιερώθηκε για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα από τον βασιλιά Francis I. Ένα από τα έργα τέχνης που αγόρασε ήταν το πλέον διάσημο πίνακα Μόνα Λίζα. Η συλλογή αυξήθηκε σταθερά χάρη σε δωρεές και αγορές από τους βασιλείς. Το 1793, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, η ιδιωτική βασιλική συλλογή άνοιξε για το κοινό.

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης του μουσείου είναι η Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκηςο θνήσκων σκλάβος από τον Μιχαήλ Άγγελο και φυσικά η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο Λούβρο ήταν κατασκευή της πυραμίδας από γυαλί, η οποία λειτουργεί ως κύρια είσοδος του μουσείου. Η πυραμίδα χτίστηκε το 1989 από το διάσημο αμερικανικό αρχιτέκτονα I.M. Pei. Η πυραμίδα γυαλιού επιτρέπει το φως του ήλιου να φτάνει μέχρι το υπόγειο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εικονική περιήγηση στο Λούβρο εδώ. 

Δείτε εδώ μερικά από τα διασημότερα εκθέματα του Λούβρου:

Νίκη της Σαμοθράκης
Ο Γάμος στην Κανά του Πάολο Βερονέζε
Η Σφίγγα της Τάνιδος
Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Έρως και Ψυχή του Αντόνιο Κανόβα
Αυτοπροσωπογραφία του Άλμπρεχτ Ντύρερ
Η μεγάλη οδαλίσκη του Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ
Πορτρέτο της Μαντλέν (Πορτρέτο μιας νέγρας) της Marie-Guillemine Benoist
Η δαντελοπλέχτρα του Γιοχάνες Βερμέερ
Εξεγερμένος σκλάβος του Μιχαήλ Άγγελο
Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό του Ευγένιου Ντελακρουά
Πανδαιμόνιο του Τζον Μάρτιν
Αφροδίτη της Μήλου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!