Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εκπαιδεύοντας το ανθρώπινο δυναμικό διασφαλίζεται η δημόσια υγεία

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα δωρεάν σεμινάρια που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια του έργου «Δράσεις ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης», σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου και αφορούσαν την εκπαίδευση των απασχολούμενων σε επαγγέλματα του ευρύτερου τουριστικού τομέα στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα μέτρα πρόληψης του Covid19 .

Τα σεμινάρια αυτά που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το αυτοδιοικητικό  Κ.Ε.Κ. Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ κάλυψαν πλήρως τα Πρωτόκολλα καθώς διαρθρώθηκαν υπό τις εξής βασικές κατηγορίες δραστηριότητας: α. Ξενοδοχειακός Κλάδος / Τουριστικά Καταλύματα / Κατασκηνώσεις β. Επισιτιστικός Κλάδος ( Εστιατόρια / Καφέ / Μπαρ) & Υγειονομικά Καταστήματα γ. Μεταφορές Προσώπων (Rent a car, τουριστικά λεωφορεία, κ.α.). Για τη διεξαγωγή τους αξιοποιήθηκαν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές τόσο από τα Δωδεκάνησα όσο και από τις Κυκλάδες με σπουδές και πολυετή εμπειρία στο χώρο της δημόσιας υγείας, του επισιτισμού και του τουρισμού.

Η εν λόγω καινοτόμα δράση που διεξήχθη μέσω εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης που ανέπτυξε το ΚΕΚ Γεννηματάς, με συνδυασμό τόσο ασύγχρονης όσο και σύγχρονης διδασκαλίας, ανταποκρίθηκε σε 26.629 αιτήματα εκπαίδευσης επαγγελματιών που διαβιούν και εργάζονται σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Κάθε νησιώτης και νησιώτισσα που επιμορφώθηκε από πιστοποιημένους εκπαιδευτές στους ισχύοντες κανόνες με σκοπό την αποτροπή διασποράς του  νέου κορωνοϊού από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού τους, χωρίς καμία μετακίνηση και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας (ερωτοαπαντήσεις, νομοθεσία, έντυπα υπουργείων, video, σύνδεσμοι αρμόδιων φορέων, κ.α.) τουλάχιστον έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 ώστε να παραμένουν διαρκώς ενημερωμένοι για όλες τις αλλαγές σχετικά με τα πρωτόκολλα.

Για μία ακόμη φορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέδειξε ότι παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην άρτια ανταπόκριση των αιτημάτων του ανθρώπινου δυναμικού των νησιών της καθώς και στη άμεση στήριξη του τουριστικού επιχειρείν, ακόμη και υπό συνθήκες πανδημίας. Έτσι, πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, σχεδίασαν και υλοποίησαν με αποφασιστικότητα και υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ευθύνης τα πιστοποιημένα αυτά σεμινάρια για την πρόληψη του COVID19, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα και τις υποδείξεις του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΔΥ. Αξιοποιώντας πλήρως τις Νέες Τεχνολογίες, έκαναν εφικτή την άρση γεωγραφικών αποκλεισμών που δημιουργεί η νησιωτικότητα διαχέοντας σε κάθε νησί την απαιτούμενη γνώση η οποία θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού. 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!