Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας απο το Ινστιτούτο Αλεξάνδρεια στην Άνδρο

17523423_1328118857281932_2817013718910779711_n

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας διοργανώνει από τις 11 έως τις 24 Ιουνίου στην Άνδρο, το  Ινστιτούτο Αλεξάνδρεια.

Η Άνδρος βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε περιοχές που έχει επιλέξει το Ινστιτούτο για την υλοποίηση των σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να σπουδάσουν με ταχύ ρυθμό την ελληνική γλώσσα αλλά και να εμβαθύνουν την γνώση τους για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Για φέτος λοιπόν οι περιοχές που θα φιλοξενήσουν μαθητές και φοιτητές από όλο το κόσμο είναι η Άνδρος, η Χίος, η Μεθώνη, η Πάρος και η Αθήνα. 

Το Ινστιτούτο Αλεξάνδρεια προσφέρει στους μαθητές εντατικά προγράμματα ελληνικών για τρία επίπεδα: αρχάριο, μεσαίο και προχωρημένο διάρκειας 40 ωρών, χωρισμένες σε 10 ημέρες διδασκαλίας. Στόχος των προγραμμάτων είναι η ανάπτυξη όλων των γλωσσικών δεξιοτήτων, της παραγωγής και κατανόησης προφορικού και γραπτού λόγου και η γνωριμία με βασικά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού. Επίσης προσφέρονται μαθήματα ελληνικής λογοτεχνίας και πολιτισμού και πρόγραμμα αρχαίων ελληνικών.

Οι καθηγητές, είναι πτυχιούχοι ελληνικής φιλολογίας ή συναφών σχολών, εξειδικευμένοι και με εμπειρία στην διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Επιπλέον, τα μαθήματα συνοδεύονται από ομιλίες, διαλέξεις, εκδρομές και ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στόχο έχουν να φέρουν σε επαφή τους μαθητές με τον ελληνικό πολιτισμό και να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη και μοναδική εκπαιδευτική και πολιτιστική εμπειρία.

Τα προγράμματα αυτά είναι ανοιχτά σε όλους και απευθύνονται σε μαθητές που αγαπούν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας, επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν πλήθος δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη όλων των γλωσσικών δεξιοτήτων, δηλαδή στην παραγωγή και κατανόηση  γραπτού και προφορικού λόγου. Οι εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικά και ιστορικά μέρη, σε μουσεία, σε τόπους απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, οι συζητήσεις και η επικοινωνία με τους ντόπιους, η δοκιμασία νέων γεύσεων και αρωμάτων, οι συναυλίες και τα τοπικά πανηγύρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της μοναδικής εμπειρίας και επιτρέπουν στους μαθητές μας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εμβαθύνουν την γνώση τους για την Ελλάδα. Το Ινστιτούτο ανακαλύπτει μαζί με τους μαθητές τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της χώρας και βιώνουν τον μύθο, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Συνδυάζουν την γνώση με το πάθος σε όλη την διάρκεια του προγράμματος ενώ  οι μαθητές επιστρέφουν στην πατρίδα τους με ένα πλατύ χαμόγελο και γεμάτοι από αυτήν την μοναδική εμπειρία.

«Μαθαίνουμε ελληνικά» στην Άνδρο….

Το εκπαιδευτικό ταξίδι στην Άνδρο θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουνίου. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στο Aneroussa Beach Hotel, ενώ  το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για φοιτητές που θέλουν να κάνουν ταχεία πρόοδο στα Νέα Ελληνικά και να εμβαθύνουν την κατανόησή τους για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Προσφέρει εντατικά μαθήματα γλώσσας σε αρχάριους, μέτριους και σε μαθητές με προχωρημένο επίπεδο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 40 ώρες, διαιρείται σε 10 ημέρες, και περιλαμβάνει ανάγνωση, ομιλία, γραμματική και γραφή. Παρέχει επίσης μια εικόνα για τον ελληνικό πολιτισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στην Άνδρο και τις Κυκλάδες. Ειδικά μαθήματα της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού και της Αρχαίας Ελληνικής προσφέρονται κατόπιν αιτήματος. Οι Έλληνες καθηγητές διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, την  εξειδίκευση και την εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Επιπλέον, το πρόγραμμα συνδυάζει διαλέξεις, υπαίθριες δραστηριότητες και διάφορες εκδρομές βοηθώντας τους μαθητές να εξοικειωθούν περισσότερο με τη σύγχρονη ελληνική ζωή και τον πολιτισμό.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!