Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Εκπρόσωπος της Περιφέρειας στο 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης

sunedrio 1

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε χθες στο 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης.

Να σημειώσουμε πως ο Έπαρχος συμμετείχε στο Προεδρείο του Συνεδρίου αντικαθιστώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα της Π.Ν.ΑΙ. κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη ο οποίος αποτέλεσε και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

sunedrio 5

Κατά την ομιλία του στην έναρξη του Συνεδρίου ο Έπαρχος Άνδρου, αφού  μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Άνδρο και την πλούσια παράδοση που διαθέτει στον συγκεκριμένο κλάδο.

«Έχω την τιμή να εκπροσωπώ ένα νησί που έχει μεγάλη παράδοση στη μελισσοκομία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Λοτσάρης, ξεκαθαρίζοντας πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ουσιαστικά εξάγει μελισσοκομικά προϊόντα… χωρίς να χρησιμοποιεί μεθόδους εξαγωγών. Εξηγώντας ανέφερε, πως προσανατολισμός της Περιφέρειας για τον μελισσοκομικό κλάδο αποτελεί η πώληση των προϊόντων απευθείας στον τόπο όπου παράγονται.

sunedrio 2 

Αναφερόμενος στις επιδοτήσεις ξεκαθάρισε πως η μελισσοκομία είναι ένα πρότυπος αγροτικός κλάδος, εφόσον η φιλοσοφία που ακολουθείται είναι η διάθεση εργαλείων και υλικών και όχι χρηματικών ενισχύσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα παλαιότερες τακτικές που δεν οδήγησαν πουθενά.

Κλείνοντας ο κ. Λοτσάρης, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ευχήθηκε τη Δευτέρα το πρωί τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από το Συνέδριο να χρησιμοποιηθούν άμεσα και να αποτελέσουν εναρκτήριο βήμα ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα των μελισσοκόμων. 

sunedrio 3

Το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα συνεχίζει να πλημμυρίζει το χώρο με γλύκα και αρώματα μέχρι αύριο…. με το μέλι περισσότερων από 250 μικρών παραγωγών να ρέει άφθονο. 

Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αλλά και να προμηθευτούν μελισσοκομικά προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι, φυσικά και από τις Κυκλάδες και από την Άνδρο μας. 

Πολλά κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες σε κάθε γωνιά του Φεστιβάλ. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου με διαδραστικά παιχνίδια και εκδηλώσεις με θέμα «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας». Μέσα από το παιχνίδι, στον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο του φεστιβάλ, θα γνωρίσουν τα οφέλη του μελιού και θα μάθουν τα πάντα για την ζωή της μέλισσας.

sunedrio 4

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να:

Ανακαλύψουν την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών.
Γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς μελιού απ’ όλη την Ελλάδα.
Γευτούν γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα.
Παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με την μέλισσα.
Δοκιμάσουν σπιτικές συνταγές με μέλι.
Βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιών.
Γνωρίσουν Διατροφολόγους και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μελιού στο παιδί.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!
Look At THESE Guys