Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Εκστρατεία κατάργησης της πλαστικής σακούλας στη Σίφνο

sifnos-620x320

Άλλο ένα θετικό παράδειγμα παράδειγμα με οικολογικό πρόσημο κάνει γνωστό η aftodioikisi.gr, καθώς, εκτός από την Αλόννησο, δράσεις για την μείωση και, ει δυνατόν, την πλήρη εξάλειψη της πλαστικής σακούλας από το νησί, έχουν ξεκινήσει και στην Σίφνο από την τοπική Συνεταιριστική Εταιρεία.

Το περασμένο καλοκαίρι η Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου (ΣΕΣ) ξεκίνησε μία εκστρατεία για την πάνινη σακούλα, σε (για τα ελληνικά δεδομένα αντικατάσταση της πλαστικής. Μία προσπάθεια που αξίζει να υποστηριχτεί, όπου κι’ αν επιχειρείται. Μια δράση με πολύπλευρα οφέλη για το περιβάλλον, τους κατοίκους του νησιού και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Σίφνο.

Πέραν του οικολογικού χαρακτήρα της δράσης, η προβολή της προσπάθειας αυτής θα μεγιστοποιήσει ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Σίφνου, ως τουριστικού προορισμού, που δικαίως φημίζεται για την καθαριότητα & την νοικοκυροσύνη της.

H δράση αυτή έχει δύο βασικούς άξονες:
1. Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων & επισκεπτών της Σίφνου για την ανάγκη μείωσης πλαστικών τσαντών μίας χρήσης.
2. Την παροχή -μέσω τοπικών επιχειρήσεων- χειροποίητων επαναχρησιμοποιούμενων βαμβακερών τσαντών, κατασκευασμένων στη Σίφνο!

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!