Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Έκτακτα σήμερα ο Χ. Βουραζέρης στο «Asteras Radio 92» για τα πρόστιμα των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2014

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο Φοροτεχνικός – Λογιστής κ. Χρήστος Βουραζέρης, στην εκπομπή του ραδιοφωνικού παραγωγού κ. Μιχάλη Αστρά στο Asteras Radio 92, με αφορμή την μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών έλαβε  πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή των παλαιών συγκεντρωτικών καταστάσεων (Μ.Υ.Φ.) της χρήσης του 2014.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βουραζέρης έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, ενώ καθησυχάζοντας τους πολίτες τόνισε πως ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή στο Νομοσχέδιο που αφορά το Υπουργείο Υγείας,  τροποποίηση από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου με το άρθρο 56  στην ουσία διαγράφει τα πρόστιμα αυτά και άρα κανείς δεν πρέπει να τα πληρώσει. Πρόσθεσε επίσης πως εάν κάποιος πρόλαβε και  το πλήρωσε θα γίνει συμψηφισμός με τυχόν οφειλές και αν δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες  θα του επιστραφεί το ποσό.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως για την περίοδο από 21/1/2016 έως 25/1/2016 είχε δοθεί σιωπηρή παράταση κατά την οποία μπορούσαν οι επιχειρηματίες να υποβάλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις για τη χρήση του 2014. Παρόλα αυτά το Υπουργείο Οικονομικών έκρινε και λόγω παρέλευσης της 5ετίας να στείλει όλα τα πρόστιμα και να μη λάβει υπόψιν αυτή τη σιωπηρή παράταση ενώ σήμερα με την τροπολογία αυτή προχωρά στη διόρθωση η οποία ήταν απαραίτητη. 

Επί του πιεστηρίου ο κ. Βουραζέρης ενημέρωσε για ακόμα  μία θετική εξέλιξη, τονίζοντας πως το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση κατά την οποία οφειλές από τέλη κυκλοφορίας οχημάτων δεν παραγράφονται πλέον στα 20 έτη αλλά στα 5. «Τυχεροί λοιπόν αυτοί που για κάποιο λόγο δεν είχαν  καταθέσει πινακίδες σε τυχόν ακινησία του αυτοκινήτου τους γιατί δεν το γνώριζαν ή αμέλησαν και καλούνταν να πληρώσουν μέχρι σήμερα τέλη κυκλοφορίας όλο αυτό το διάστημα που δεν είχαν καταθέσει πινακίδες, π.χ. των 10 – 20 χρόνων.  Τώρα θα πληρώσουν 5ετία», ανέφερε κλείνοντας.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!